Norway

Høyre truer lokaldemokratiet

Saken oppdateres.

kommer Høyres Guro Angell Gimse, sammen med Eva Lundemo Fosmo, med ganske oppsiktsvekkende uttalelser. Men nå er Høyre-katta ut av sekken! Høyre ønsker slettes ikke at kommunene skal kunne avgjøre for eksempel arealbruken til større veiprosjekter.

LES SAKEN: Vil ha statlig plan for E6 mellom Ranheim og Værnes

Det er ganske forstemmende å lese Gimses uttalelse «... et veikryss kan torpedere utviklingen og fremkommeligheten for en hel region og nasjon». Intet mindre! Så Høyres mening er at 90 km/t i stedet for 110 km/t på motorveien stopper utviklingen og fremkommeligheten? Hvor i all verden har Høyre funnet denne utredningen? Og videre mener Gimse at Malvik burde være fornøyd siden vi har fått så mange flere veikryss i kommunen! En slik nedlatende og bagatelliserende holdning i en så alvorlig sak er ganske opprørende å lese.

LES OGSÅ: E6 er faktisk en internasjonal hovedtrafikkåre

Miljøpartiet De Grønne er absolutt for at lokaldemokratiet skal virke og avgjøre i saker som i så stor grad griper inn i landbruks- og naturarealer. Vi mener selvsagt også at våre krav til arealbruken ikke bare skal være et lokalt anliggende, men også være et regionalt og nasjonalt anliggende. Lokale folk kjenner best sine egne forhold.

Nettopp derfor er det så viktig at kommunene selv får bestemme. MDG har vært klare på at vi trenger ikke 110 km/t på denne veien. Vi mener at tap av matjord, natur og lokalt artsmangfold, i tillegg til mer støy, høyere utslipp og større skadepotensiale ved ulykker, veier svært tungt i våre vurderinger. Dette er heller ikke samfunnsøkonomisk bærekraftig.

LES OGSÅ: En utsettelse vil være en katastrofe for hele regionen

Nå vet jo ikke vi i MDG om vi får det slik vi håper i denne saken, men vi får alle fall sagt vår klare mening og vi får avgitt våre stemmer i en svært viktig lokal sak på mandag.

Her kan du lese flere debattinnlegg om saken.

Følg Adresseavisen Debatt på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Football news:

Antonio Conte: I will not hesitate before leaving if Inter are not happy with what I am doing
Diego Godin: Inter will do everything to keep second place. Now we need to think about how to catch up with Juventus
Harry Maguire: Manchester United want to fight for trophies
Zidane on the victory over Granada: real suffered as a team. Two more games, we haven't won La Liga yet
Real have won 11 games with a minimum score in La Liga for the first time in 11 years
Akinfenwa after Wycombe's exit to the championship: the Only person who can charge me even more is Klopp
Ramos on the title: I hope that Real Madrid will celebrate the championship on Thursday. Everything is in our hands