Norway

- Jeg blir regelrett syk av å se på det selv

Fosna-Folket har snakket med en mann fra Ørland, som innrømmer at det er han som slår elgen.

- Jeg synes selv at det er en fæl video. Jeg synes det er sørgelig at jeg ikke klarte å slå den i hjel med en gang, sier mannen til avisa.

Mannen forteller at han ikke var klar over at hendelsen ble filmet.

- Jeg er litt usikker på hva som foregikk. Jeg hadde drukket en del. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig fikk jeg opplyst at det lå en skadet elg i veikanten eller i åkeren. Jeg fikk høre at den plagdes. Jeg tenkte at den ikke kunne plages videre, sier mannen til Fosna-Folket.

Han avviser at målet var å plage dyret.

- Alle med litt forstand forstår vel at når jeg slår et dyr med en fem kilo tung jekk, så er det for å ta livet av det. Dersom jeg skulle ha plaget det, så hadde jeg heller slått over ryggen. Dessverre klarte jeg ikke å slå den i hjel, sier fosningen.

Adresseavisen skrev fredag om Snapchat-videoen som nå sirkulerer på Fosen. Denne viser en mann som går løs på en skadd elgokse med en gjenstand i Ørland. En person i nærheten oppfordrer mannen til å «dryle til» og det er rå latter mens slagene mot elgens hode faller. Videoen varer i rundt 30 sekunder.

- Vi kjenner igjen de som snakker og slår. I tillegg har vi hørt at det er en tredje person involvert, uttalte etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt til Adresseavisen mandag formiddag.

Mannen som har innrømmet slagene mot elgen forteller at angrepet skjedde natt til tirsdag, og at han meldte seg selv til politiet på mandag, seks dager senere. Knut Gøran Rødsjø, som jobber i viltnemnda i Ørland og Bjugn, har fortalt til Adresseavisen at han avlivet elgen rundt klokka 22.30 på onsdag. Det betyr at elgen har gått alvorlig skadet i nesten ett døgn.

- Dette er dyreplageri, helt uakseptabelt og bør bli en politisak. Det virker som dette er underholdning for personene på videoen, uttalte Rødsjø til Adresseavisen.

Politiet opplyser mandag at de vil avhøre de involverte personene så fort det lar seg gjøre.

Football news:

Inter want to extend Sanchez's lease and are willing to pay extra for him to Manchester United if the clubs play in the Europa League final
Don't talk behind our backs, go out on the field and fight with us. Pep's possible appeal to Jose, Klopp and the world
Robertson Pro 1:2 with Arsenal: the Result is disappointing. But next week, the 30-year wait will end!
Bruno Fernandes: Ronaldo is the most technical player I have seen
Solskjaer on Chelsea: They have 48 hours more rest before the Cup semi-final. It's not fair
Bayer wants about 100 million euros for Havertz. He will not be released until the end of the Europa League draw
Manchester City presented their home form for the 2020/21 season. It has a white pattern