Norway

Jenny Skavlan klippet av seg mye av håret for gjenbruk

- Ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, sier Jenny Skavlan til Nettavisen.

Tirsdag overrasket TV-profilen og gjenbruksentusiasten Jenny Skavlan (34) fansen med et bilde av seg selv der hun nesten ikke er til å kjenne igjen.

Skavlan har nemlig klippet av seg «alt» håret, og har delt øyeblikket ved å smile til kameraet med en hårtufs i hånda.

- Måtte jo gjenbruke håret. Er jo meg, skriver Skavlan til bilde av seg selv og fortsetter:

- Skal ikke strikkes om til årets ulltruse men doneres så det kan bli parykk til de som har mistet håret.

Ble inspirert av venninnen

Til Nettavisen forteller Skavlan at hun i utgangspunktet ikke visste at det gikk an å donere bort håret, men at hun ble inspirert og opplyst da en venninne av henne gjorde det.

- Jeg oppdaget nå nylig at det gikk an å donere håret. Jeg hadde lenge tenkt til å klippe meg, så da tenkte jeg at jeg bare kunne gjøre det, sier hun.

Les også: Salget av Jenny Skavlans Pierre Robert-klær stupte

Ifølge Skavlan må lengden på håret man donere være mellom 20 til 30 centimeter, noe som gjorde at klippen ble litt kortere enn forventet.

- Det ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, sier Skavlan og innrømmer at det er uvant med en så kort klipp.

- Men jeg har vært kort på håret før da jeg spilte inn «Børning», så det går fint, legger hun til, og referer til filmen fra 2014.

Klikk på bildet for å forstørre. 2014: Sist Jenny Skavlan var kort på håret var i 2014. Da måtte hun klippe seg i anledning rollen hun spilte i filmen «Børning». Her sammen med medskuespiller Anders Baasmo Christiansen etter pressevisningen av filmen på Colosseum kino i Oslo.

2014: Sist Jenny Skavlan var kort på håret var i 2014. Da måtte hun klippe seg i anledning rollen hun spilte i filmen «Børning». Her sammen med medskuespiller Anders Baasmo Christiansen etter pressevisningen av filmen på Colosseum kino i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB Scanpix)

Oppfordrer flere til å gjøre det samme

På Instagram innrømmer Skavlan at klippen er sponset av Apollo Hårsenter, som også fikk det avklipte håret til TV-profilen.

Ifølge organisasjonens nettsteder brukes håret til å lage parykker og transplantasjoner til folk med hårtap eller hodebunnsproblemer.

- Jeg synes det er fint at flere får vite om at det mulig å donere bort håret sitt. De aller fleste frisører vet hvordan man gjør det, så det er i utgangspunktet en enkel sak, sier Skavlan til Nettavisen.

På Instagram ser det tilsynelatende ut til at flere har latt seg inspirere. I skrivende stund har innlegget allerede generert opp mot 20.000 likerklikk, der flere hyller TV-profilen for donasjonen hun har gjort.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally