Norway

Johannes Høsflot Klæbo dropper verdenscupen ut 2020 - Iversen gjør det samme

Johannes Høsflot Klæbo (24) har bestemt seg for å droppe verdenscupen resten av 2020. Det samme gjør Emil Iversen.

REDD FOR CORONA-SMITTE: Johannes Høsflot Klæbo. Foto: VESA MOILANEN / X01348

Publisert Publisert

For mindre enn 3 timer siden

– Jeg stiller meg bak det Johannes sier og kan bekrefte at jeg ikke skal gå noen renn før jul, jeg heller. Jeg står også over Tour de Ski, sier Emil Iversen til NRK.

– Først må vi se om Tour de Ski blir arrangert. Deretter må jeg vurdere om jeg deltar. Det vil avhenge av smittesituasjonen, sier han i en pressemelding.

Klæbo kom hjem til Trondheim søndag kveld etter helgens verdenscupåpning i Ruka.

Han har vurdert alle de kommende rennene; det nasjonale rennet på Lillehammer til helgen, deretter verdenscupene i Davos og Dresden - og også Tour de Ski, som i utgangspunktet er satt opp i perioden 1. til 10. januar 2021.

Les også

Johaug om svenskenes meldinger: – Bryr meg ikke så mye om det

– Jeg har følt på dette en stund. Det startet i forbindelse med World Cup-avslutningen forrige sesong. Usikkerheten ble ytterligere forsterket gjennom oppholdet i Ruka. Det virket tryggere før vi reiste enn det som ble situasjonen i Finland.

– Jeg føler at ski og konkurranser blir lite viktig i forhold til den pandemien som nå herjer over hele verden. Alle må gjøre sitt – og hva de mener er riktig. Dette er viktig og riktig å gjøre for meg, sier Johannes Høsflot Klæbo i en pressemelding.

Trønderen har gjennom hele koronapandemien har kjørt et strengt personlig regime. Klæbo har tidligere fortalt VG at han og samboeren Pernille Døsvik bor «i evig karantene».

Les også

Klæbo passerte Northug: – Sykt å tenke på

Johannes Høsflot Klæbo vant sist helgs mini-Tour, men ergret seg over at han tapte for Erik Valnes i sprintfinalen.

Til Ruka hadde de norske langrennsløperne charterfly.

– Jeg føler det er helt feil å reise til internasjonale destinasjoner i disse tider. Det innebærer kontakt med mange mennesker. Det inkluderer fly, buss, flyplasser med mer. Jeg vil ikke utsette meg for dette. For meg blir det helt feil. Det tar jeg konsekvensene av, og hopper av for denne gangen.

Heidi Weng sto av etter første dag av konkurransene i Ruka. Hun «hadde hodet et annet sted», fordi hun var redd for å bli corona-smittet.

PS: Ski-VM for langrenn arrangeres etter planen i Oberstdorf fra 23. februar til 7. mars 2021.

.css-c18eyb{position:relative;overflow:hidden;clear:both;margin-bottom:24px;line-height:1.3em;}

Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.

Bli abonnent

Football news:

Lampard on Havertz: De Bruyne and Salah were the same age when they came to Chelsea. They went away, came back and became legends of the Premier League
Ronald Araujo: Barcelona will fight to win La Liga. We know the results will come
Klopp on transfers: The central defender would not have won us the match against Burnley. I won't cry like a 5-year-old if I don't get what I want
Barcelona could sell Dembele in the summer if he does not renew his contract. Manchester United, Bayern Munich, Juve and Chelsea are monitoring the situation
Kylian Mbappe: I will not sign a contract with PSG to say in a year that I want to leave. If I do that, I'll stay
City Defender Dias: Seeing an opponent unable to even hit and feeling powerless is the greatest pleasure
The chances of Mbappe and Holland joining Real Madrid in the summer are very slim. The club has almost no money for transfers