logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Kronprins Haakon: - Kongen er i bedring

Kronprins Haakon takker for støtten den siste tiden.

Mandag ettermiddag var kronprins Haakon på besøk på Flyktninghjelpens hovedkontor i Oslo, og fikk da spørsmål fra pressen om hvordan det går med Kong Harald, som har vært innlagt på sykehus siden onsdag i forrige uke.

- Kongen er i bedring og vi regner med at han skal være tilbake fra sykehuset denne uka. Han er etter forholdene i ganske god form, sier kronprins Haakon, og fortsetter:

- Han har det etter forholdene ganske bra. Han var svimmel og uvel, og det var grunnen til at han ble lagt inn på sykehuset i første omgang. Så gjør de sine utredninger nå.

LES OGSÅ: Nyttårstalene: Derfor sørget kong Harald for ren utklassing

Tirsdag skulle kong Harald delta på åpningen av Johan Sverdrup-feltet, men avlyste på grunn av påkjenningene den siste tiden.

I mellomtiden er kronprins Haakon regent og dermed midlertidig Norges statsoverhode.

Kongen var også sykmeldt før jul med en virusinfeksjon.

- Har vært en tung periode

Kronprinsen benyttet samtidig anledningen til å takke for all støtte kongefamilien har fått den siste tiden, etter Ari Behns bortgang første juledag.

- Det har vært en tung periode de siste ukene. Vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, sa kronprins Haakon til VG.

Ari Behn ble bisatt fredag 3. januar, etter han tok sitt eget liv 25. desember.

LES OGSÅ: Slik var Ari Behns bisettelse

Behn og prinsesse Märtha Louises eldste datter, Maud Angelica, holdt en svært rørende tale i sin fars bisettelse, hvor hun blant annet uttalte følgende:

«Det er ikke vår feil. Vi kan ikke klandre oss selv. Et selvmord er ingen sin feil, det er som en dødelig sykdom ... men det finnes en utvei, selv om det ikke føles sånn. Det er folk der ute som kan og vil hjelpe. Alle i denne verden fortjener kjærlighet og glede. Det gjør du også.»

Themes
ICO