Norway

Nancy Pelosi kaller Trump for morbid overvektig

Topp-demokraten Nancy Pelosi sier at Donald Trump ikke burde ta medisinen Plaquenil på grunn av sin høye alder og «morbide overvekt».

Det har skapt kraftige reaksjoner etter speaker i Representantenes hus, en av toppolitikerne i USA, Nancy Pelosi i et intervju kalte Trump for «morbid overvektig».

Under intervjuet med CNN-stjernen Anderson Cooper blir Pelosi spurt om hun synes det er greit at presidenten tar Plaquenil. En medisin som ifølge legen i Det hvite hus skal kunne ha positive effekter mot koronaviruset, og som Trump lenge har hatt troen på.

Les også: Historisk nedtur for Trump - men børsen endte opp

– Han er vår president, og jeg vil helst at han ikke tar noe som ikke er godkjent av forskere. Spesielt i hans aldersgruppe og med hans vekt, som er morbid overvektig. Så jeg tror ikke det er en god idé, sa Pelosi under intervjuet.

Du kan se hele intervjuet i videovinduet øverst i saken.

Det har vært debatt rundt medikamentet Plaquenil etter Donald Trump på mandag fortalte journalister at han har tatt medikamentet i en halvannen uke allerede.

Flere forskere har anbefalt amerikanere å snakke med lege før de begynner bruk av medikamentet, som ved for høye doser kan føre til forgiftning og skader på interne organer.

Les også: Trump med full støtte til Elon Musk

Det har vært diskusjoner rundt presidentens helse tidligere. Jevnlig gjennomfører legen i Det hvite hus helsekontroller av presidenten. Ifølge den siste tilgjengelige helserapporten veide Donald Trump 110 kilo. Med en høyde på 1,90 betyr det at presidenten formelt sett har fedme med en BMI på 30,5.

Blodtrykket var innenfor normalen, men kolesterolet var noe høyt - noe som førte til at presidenten fikk resept på høyere dose med kolesterolmedisin.

Football news:

The new Bundesliga season starts on September 18
Thomas Tuchel: Atalanta is pressing and scoring a lot. PSG must play carefully
Barcelona have agreed with Lautaro, but the transfer depends on the sale of Coutinho
Mourinho about the Amazon documentary: I don't like the feeling that I'm in Big brother
Aguero will not have time to recover for the match with Real Madrid
Marcelo will miss the rest of the season in La Liga due to an adductor muscle injury
Telephone Interview, disinfection of the rails, the ban lifts. We checked-antivirus measures in the NPL really work (well, almost)