smp-stories-top-widget

Det melder NRK. De siterer Laila Bertheussens forsvarer, John Christian Elden, som omtaler dette som ett av politiets tre indisier mot kvinnen.

– Den har vært åpen flere ganger. Sist gang var cirka et kvarter før branntilløpet ble sett av forbikjørende. Dette er den ene av de tre indisier politiet har brukt mot henne. Hun har forklart seg om dette i sitt avhør, uten at jeg går inn på forklaringens innhold, skriver John Christian Elden i en SMS til NRK.

Laila Anita Bertheussen, justisminister Tor Mikkel Waras samboer, ble torsdag i forrige uke siktet av PST i forbindelse med truslene og anslagene mot familiens hjem. PST sier de bruker «betydelige ressurser» på å etterforske truslene mot Wara.

Dagbladet skriver at et annet bevis PST sitter på mot Bertheussen er overvåkingskameraer plassert både på og ved parets eiendom, samt utenfor eiendommen. Ingen av disse viser noen form for aktivitet i det aktuelle tidsrommet. Dette mener PST utelukker en annen gjerningsperson.

PST har ikke ønsket å kommentere saken overfor NRK.

Forsvarer John Christian Elden har tidligere fremholdt at det ikke er noe i bevisene som involverer Laila Bertheussen, bortsett fravær av bevis for at det har vært andre gjerningspersoner.

I Dagbladets gjennomgåelse av bevisene sist søndag fremgår det også at et av overvåkingskameraene på eiendommen var ute av funksjon i en ukjent tidsperiode.

Bertheussen erkjenner ikke forholdet, og stiller seg fortsatt uforstående til siktelsen.