Norway

Odd kollapset og slapp inn tre mål på seks minutter: – Pinlig

Odd så ut til å cruise inn til 4-1 og tre viktige poeng mot Haugesund, mens så satte hjemmelaget inn turboen og scoret tre ganger i kampens seks siste minutter.

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

.css-1qhdkip{position:absolute;z-index:1;width:100%;height:100%;top:0;left:0;object-fit:cover;object-fit:contain;}

Mushaga Bakenga scoret to mot Haugesund. Det holdt ikke til poeng. Foto: Jan Kåre Ness

Først var det ett skudd fra Alexander Ammitzbøll som gikk via Odds Joshua Kitolano hode og i mål tre minutter før full tid. Deretter headet Ibrahima Koné headet ballen i nettet like før det var spilt 90 minutter, før Ammitzbøll fant nettmaskene to og et halvt minutt på overtid og sikret 4-4 og et viktig poeng for hjemmelaget.

– Dette er pinlig, sa Odds Espen Ruud til Eurosport etter kampen.

– Hvorfor skjer dette?

– Vi tror vi har vunnet, det har vi ikke. Kampen skal spilles ferdig, og det klarer vi ikke.

Haugesund kunne juble for fire scoringer i en målfest mot Odd søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Les også

Her får Høiland sin revansj med sylfrekk matchvinnerscoring

Poenget sørger for at rogalendingene har litt større margin ned til Mjøndalen på nedrykksplass (7 poeng) og Start, som de møter neste søndag, på kvalifiseringsplass (6 poeng). Med seieren snur de også den dårlig trenden. Etter landslagspausen i første halvdel av september sto de nemlig med to tap.

For Odd betyr poengtapet at de passeres av Rosenborg på tabellen og er nå nede på tredjeplass. De to lagene møtes til en viktig kamp om medalje- og europaligaplassene på Lerkendal neste søndag.

Før Haugesunds innhenting hadde Odd snudd kampen med to sene scoringer signert Robin Simovic og Mushaga Bakenga i første omgang. Espen Ruud og Bakenga sørget for 4-1 i 2. omgang, men det holdt altså ikke.

Robin Simovic utlignet for Odd like før pause. Skienslaget ledet 4-1 over Haugesund rett før slutt, men måtte nøye seg med ett poeng. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

– Drittmål

Haugesund fikk en drømmestart på kampen. Før kampuret hadde passert fem minutter headet Ulrik Fredriksen et innlegg fra Alexander Stølås i nettet.

Hjemmelaget hadde styring stort sett hele første omgang, hadde flere sjanser underveis og så ut til å gå til pause med en fortjent ledelse.

Likevel var det Odd som gikk i garderoben med de største smilene. To minutter før full tid i første omgang slo Ruud gjennom til Elbasan Rashani, som fra spiss vinkel slo videre inn i feltet. Der greide Simović til slutt å lure ballen i mål.

På overtid var Bakenga på rett sted til rett tid rett foran mål da Simović headet et langt hjørnespark fra Rashani tilbake inn i feltet. Dermed var kampen snudd.

– Vi kjører hele omgangen, og så slipper vi inn to drittmål på slutten, sa Haugesunds målscorer Fredriksen til Eurosport i pausen.

Ulrik Fredriksen sendte Haugesund i en tidlig ledelse mot Odd. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Nær utligning

Haugesund fortsatte angrepene i 2. omgang og var nær ved å utligne før kvarteret var spilt. Leite slo ballen inn i feltet der Kristoffer Velde på lekkert vis sendte den mot mål. Keeper Sondre Rossbach slo ballen to ganger i stolpen før han fikk kontroll over den.

Les også

Zachariassen-dobbel sendte RBK forbi Molde og opp på medaljeplass

I stedet var det Ruud som kunne doble gjestenes ledelse like etter. På et frispark til venstre for 16-meteren slo han ballen hele veien til nettet. Det var en ball keeper Helge Sandvik muligens burde stanset.

20 minutter før full tid var Ruud igjen involvert da han avsluttet en kontring med å slå inn til Bakenga som kunne spasere inn sitt annet mål for dagen.

Haugesund presset på for mål på slutten, og fikk betalt da håpet virket ute.

Football news:

Benzema scored the club's 30th goal in the Champions League. Only Messi, Ronaldo and Raul managed it
Miranchuk and Krykhovyak are the best Loko players in the match against Bayern according to Bild, CHorluka and Murilo are the worst
Salzburg coach about the Champions League: we deserved more than one point in two games
With Lukaku, it is useless to play in a power struggle. Shakhtar defender Bondar on the Inter forward
Ivanov will serve the match OF AZ-Rijeka in the Europa League. Rotor appealed his refereeing in the game with Loko
Gasperini on Ajax: it's not easy for everyone Against them. Atalanta made a great comeback
Real Madrid came away from defeat for the 8th time in a Champions League match, losing by 2 goals. The club has updated its record