logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Oppgang i Asia etter gode handelssamtaler

Asiatiske aksjer er svakt opp tirsdag morgen, på tross av lite overbevisende resultater fra store Wall Street-banker dagen mandag.

Goldman Sachs fikk et resultatfall på 21 prosent i første kvartal sammenlignet mot tilsvarende periode i fjor. Det bidro til at aksjen falt markant i New York. Også Citigroup-aksjen endte ned etter kvartalsrapport.

Slik ser det ut i regionen tirsdag morgen:

Handelssamtaler

Japan og USA er i gang med handelssamtaler i Washington, og fikk en god start, ifølge Japans økonomiminister, skriver Reuters. Samtalene kommer etter at Donald Trump og Japans statsminister, Shinzo Abe i september i fjor ble enige om å diskutere muligheter for å beskytte japanske bilprodusenter mot ytterligere importtoll fra amerikanerne.

Trump på sin side er misfornøyd med den skjeve handelsbalansen de to landene imellom, og mye av dette er knyttet til nettopp biler.

Sjefen i Den japanske sentralbanken er i hvert fall ikke i tvil om hvor viktig det er å få på plass handelsavtaler. I et intervju med CNBC mandag uttalte Haruhiko Kuroda at han mener er den største risikoen for verdensøkonomien er proteksjonisme.

Oljeprisen i minus etter uttalelser fra Russland

Oljeprisen holder seg ganske høy, men prisen er svakt ned for andre dag på rad.

Nordsjøoljen er ned 0,36 prosent til 70,98 dollar fatet, mens amerikansk lettolje er ned 0,31 prosent til 63,33 dollar.

En økende bekymring for at Russland vil motsette seg å forlenge produksjonskutt presser prisene ned, ifølge Reuters.

Russlands finansminister Anton Siluanov sa over helgen at Russland og OPEC kan beslutte å øke produksjonen for å kjempe for markedsandeler med USA, men det kan presse prisen helt ned til 40 dollar fatet, skriver nyhetsbyrået.

Oljeprisen holder seg imidlertid rundt relativt høye 71 dollar.

Opecs produksjonskutt, amerikanske sanksjoner mot Iran og Venezuela, og uro i Libya har vært de store bidragsyterne til oppgangen.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO