Norway

Påtroppende president og visepresident får sine første sikkerhetsbrifing

De to vil daglig få den orienteringen som den sittende presidenten Donald Trump får seg forelagt om det som foregår rundt i verden av stor betydning for USA.

Dokumentet er klassifisert som strengt hemmelig og gir presidenten innsyn i det som USAs ulike etterretningsorganisasjoner har samlet inn det siste døgnet.

Avtroppende president Trump godtok sist tirsdag at Biden skulle få innsyn, en beslutning som tolkes som at Trump har avfunnet seg med valgtapet. Han tok beslutningen dagen etter at hans administrasjonen, men ikke han personlig, hadde formelt godkjent overgangsprosessen.

Det var mandag ikke helt klart i hvilken form Biden og Harris vil få de daglige brifingene, ettersom de er satt opp i tråd med mottakerens ønsker og behov. For Trumps vedkommende har det vært korte og billedlige dokumenter på papir.

Hans forgjenger, Barack Obama, brukte et sterkt modifisert lesebrett, men i tillegg til elektronikken ville han gjerne ha opplysningene framført av en etterretningssamfunnets toppledere i egen person.

(©NTB)

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday

Football news:

Setien is demanding 4 million euros in compensation from Barca. Valverde's resignation cost the club 11 million
Two Cornell players tested positive for coronavirus after the match with Barca
Mbappe finished 1st on the Ligue 1 goalscoring list, scoring 13 goals in 17 appearances. He broke the streak of 4 games without goals
Holland has scored 27 goals in his first 28 Bundesliga appearances. He's the second person to do this
Sevilla are trying to sign Papa Gomez, Monchi is in talks. Atalanta wants to sell him to a club not from Italy
Holand has scored 14 goals in 13 Bundesliga games this season
Neymar is playing his 100th game for PSG. He has been at the club since 2017