Norway

Person smittet om bord på «Viking Star» i Ålesund

En person i mannskapet på «Viking Star» i Ålesund har testet positivt for koronaviruset, ifølge TV 2. Det skal ha vært minimal kontakt mellom mannskapet om bord.

Publisert Publisert

Nå nettopp

En person i mannskapet på cruiseskipet Viking Star i Ålesund har fått påvist covid-19. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

– Det har vært minimalt kontakt mellom mannskapet om bord, og den er nå ytterligere begrenset til alle har blitt testet, sier pressekontakt Jon Mørland for Viking Cruises i Norge til TV 2.

Det er ingen andre personer om bord med symptomer på covid-19, ifølge Mørland.

Personen er en del av mannskap på skipet, som totalt har 105 personer om bord, ifølge pressemeldingen.

Fungerende kommuneoverlege Aleksander Linge Sommerdalen sier til TV 2 at personen kom om bord på skipet 17. juli og kom fra utlandet.

Uklar smittekilde

Cruiseskipet har ligget i opplag til kai i Ålesund siden 18. mai på grunn av koronapandemien, ifølge Ålesundregiones Havnevesen. Skipet har ikke hatt passasjerer siden 15. mars. For å hindre smitte har ikke mannskapet vært på land etter at den vanlige cruisedriften ble innstilt.

– Så lenge skipet har vært i opplag, har mannskapet vært isolert på båten. Det er uklart hvordan personen har blitt smittet, sier Sommerdalen.

Nå vil alle de 105 personene om bord bli koronatestet. Kommunen mistenker ikke smittespredning fra skipet.

Fire ålesundere i karantene

Kommunikasjonssjef Christine Rørvik bekrefter overfor NTB at dette er første registrerte smittetilfelle i Ålesund siden 7. juli. Totalt har 36 personer fått påvist koronavirus i kommunen.

Fra før sitter også fire personer fra Ålesund i karantene etter å ha vært på tur med hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen».

To av dem som var med på den første turen, går ut av karantene onsdag dersom siste test for koronaviruset er negativ, bekrefter kommunikasjonssjefen.

Football news:

Liverpool pinned Arsenal: Robertson brought, but corrected, Jota scored the team's 400th goal in the Premier League under Klopp
Zhota about the 1st goal for Liverpool: an Incredible feeling. It's a pity the stadium wasn't full
Mikel Arteta: Liverpool is the standard that Arsenal must achieve. They are superior to us in many aspects
Leicester lead the Premier League after three rounds. Liverpool and Everton also scored 9 points
Jurgen Klopp: Roy Keane said Liverpool showed sloppy football? I want to hear it. Incredible game description
Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma