logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Protestledere i opprørsrammede Ecuador går med på samtaler

Protestlederne som står bak de voldsomme opptøyene i Ecuador, sier de er villige til å møte presidenten til samtaler. Samtidig fortsetter uroen.

Det søramerikanske landet har i over en uke vært preget av voldsomme og til dels blodige opptøyer som har sitt utspring i protester mot økte drivstoffpriser og fjerning av bensinsubsidier.

Protestene har vært ledet av gruppa CONAIE, en paraplyorganisasjon for ulike urbefolkningsgrupper. Lørdag sier ledere for gruppen at de er villige til å møte president Lenin Moreno og forsøke å forhandle fram en løsning på konflikten.

Men til tross for utspillet fortsatte likevel protestene lørdag. En gruppe demonstranter kastet brannbomber og stormet en bygning som huser regjeringskontorer i hovedstaden Quito.

Noen kvartaler unna, utenfor inngangen til nasjonalforsamlingen, kastet demonstranter steiner mot politiet, som svarte med tåregass.

Minst fem personer har mistet livet og over 2.000 har blitt skadd i opptøyene denne uken.

(©NTB)

Themes
ICO