logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website

Putin takket ja til å komme på gjenvisitt til Nord-Korea

Kim Jong-un har invitert Putin til Nord-Korea etter at de to møttes for første gang denne uken. Putin har takket ja til å møtes igjen.

Den nordkoreanske lederen beskriver samtalene med Putin i Vladivostok som åpne og vennlige, melder det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Kim sier han håper på en ny storhetstid for forholdet mellom Pyongyang og Moskva. Han inviterte også Putin til å besøke Nord-Korea «på et passende tidspunkt», noe den russiske presidenten umiddelbart takket ja til, ifølge byrået.

I torsdagens møte posisjonerte Putin seg som en motvekt til USA og sa Nord-Korea trenger «garantier for landets sikkerhet og bevaring av suvereniteten».

– Vi må gjenopprette internasjonal rettsorden og sørge for at det er internasjonal lov og ikke den sterkestes rett som avgjør utviklingen i verden, sa Putin. Både verten og gjesten var enige om at møtet kunne bidra til «strategisk kontroll over den ustabile situasjonen på Koreahalvøya i kjølvannet av det andre toppmøtet mellom Nord-Korea og USA».

– Vi har akkurat hatt en meningsfull utveksling av syn på spørsmål av felles interesse, sa Kim etter møtet. Men han kom også med et nytt stikk mot amerikanerne. Kim hevdet USA handlet i ond tro på det mislykkede toppmøte ti Hanoi tidligere i år, og han sier fred på halvøya er avhengig av USA.

(©NTB)

Themes
ICO