smp-stories-top-widget

Alle SAS-fly blir ikke kansellert i dag. Det betyr at du må sjekke på sas.no hva som er status for f.o.m. flyvning.

SAS er ikke partner med Norwegian, men SAS er partner med mange andre flyselskaper. Det enkleste er å ta direkte kontakt med SAS via hjemmesiden eller Facebook.

Det finnes muligheter for å komme av gårde for noen likevel. På en dag som denne kan det også være lurt å ha med seg bonuskortet fordi det gjør at du rykker frem i køen.

Juridisk rådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet minner om at flyselskapene ved en streik som utløser kanselleringer, skal opplyse passasjerene om deres rettigheter.

Iversen minner om at en streik også kan bli raskt avblåst. Har du en flyvning i dag er det derfor viktig å følge nøye med på nyheter om streiken.

Dette gjør du ved flystreik, ifølge Forbrukerrådet

  1. Blir flyet ditt kansellert, har du krav på enten å få pengene tilbake, eller kreve alternativ reise så snart som mulig.
  2. Ønsker du å booke om reisen, kan du kreve å bli ombooket til en annen flyvning så fort som mulig eller til et senere tidspunkt. Reisen skal være av samme kvalitet som den du opprinnelig kjøpte – det vil si at økonomi forblir økonomi ved en ombooking.
  3. Det tar inntil syv dager å få penger igjen, hvis du velger det alternativet.

Forbrukerrådet har laget en rettighetskalkulator der du kan sjekke hva du har krav på. Den finner du her: