Norway

Ranheim tilbake på vinnersporet

Ranheims Ole Sæter scoret sitt femte for sesongen da Grorud ble slått 2-0 borte i Oslo mandag kveld.

Ranheim kom til Oslo etter tre tap på rad, og det hadde ført til et fall til 3.-plass på tabellen. Ranheim var bare seks poeng foran Grorud foran denne kampen, men nå er avstanden ni poeng igjen. Oslo-laget gikk på sitt første tap på fem kamper etter fire uavgjortresultat på rad.

Klokka hadde akkurat bikket en halvtime spilt da Ranheim tok ledelsen 1-0 i en sjansefattig 1. omgang. Angriper Ole Sæter fikk to muligheter, og der den første muligheten ble blokkert endte den andre opp kontant i mål nede i hjørnet. Det var Sæters femte scoring for sesongen. Det er bra etter at han totalt har vært innpå i 12 av 16 kamper, men der kun tre av dem har vært fra start.

Sæter ble byttet ut med Ivar Sollie Rønning i det 72. minutt, og han ville være noe dårligere. Innbytteren gjorde sitt sjuende for sesongen på det perfekte innlegget til Erik Tønne på første stolpe. Solli har også vært innpå i 12 kamper, men hele ti av dem har vært fra start.

Ranheim er oppe på 2.-plass på tabellen igjen, men det var før kampen mellom Sogndal og Stjørdals-Blink var ferdigspilt.

Kontroll

Ranheim spilte en meget god 1. omgang og slapp ikke hjemmelaget til i det hele tatt. Ranheim beholdt kontrollen i de siste 45 minuttene også, men uten på noe som helst vis å briljere. Det trengtes heller ikke. Tre poeng borte mot en kompakt og slett ikke håpløst Grorud er godt betalt.

Innbytter Nikolai Jakobsen Hristov var nærmest for Grorud i det 66. minutt, men avslutningen hans gikk like utenfor fra skrått og godt hold. Ranheim var svært gjerrige bakover og slapp hjemmelaget lite til. Da ble den fortjent seier til nummer to-laget fra Trondheim.

Da lagene møttes i Trondheim vant Ranheim 5-3, og det blir ofte litt enten- eller for Ranheim. Ranheim har vunnet ti og tapt seks hittil i sesongen. Foreløpig er det ikke blitt en eneste uavgjortkamp.

Dobbel Sellin

Øygarden tok ledelsen 1-0 borte over Åsane ved Bjarte Haugsdal, men helt på tampen av 1. omgang snudde Åsane til 2-1-ledelse ved pause etter to kjappe scoringer av Sindre Austevoll og Kristoffer Valsvik. Toppscorer Henrik Udahl puttet nummer 13 for sesongen til 3-1 i 2. omgang. Åsane er bare to poeng bak Ranheim på tabellen.

Måltjuven Kjell Rune Sellin sørget for at Strømmen ledet 1-0 til pause over KFUM Oslo på Ekeberg. Samme mann la på til sluttresultat 2-0 13 minutter før full tid.

(©NTB)

Football news:

La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters
Only Milan have not lost points this season in the top 5 of the European leagues. Aston Villa lost 0:3 in the
🎮 We made a game about Khabib - fight for him and try to fill up Geiji
Tebas about klasiko: the Game of the best teams in the world. The most important match of club football
Leeds forward Bamford scored a hat-trick. He has 6 goals in 6 Premier League games
Moyes on the spectators in the stadiums: People watch matches in cinemas, why can't they do it on the street?