logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Roses av politiet: - Bønder har bidratt sterkt

I AKSJON: Bonde Olav Haneberg (t.v) og maskinfører Lars Nesvåg har drevet slukningsarbeid natt til onsdag. Foto: Tomm W. Christiansen / VG

SOKNDAL (VG) Ifølge politiet har lokale bønder bidratt sterkt i arbeidet med gressbrannen gjennom natten.

Tirsdag kveld og natt til onsdag var gress- og lyngbrannen i Sokndal kommune ute av kontroll.

les også

Måtte evakuere fra Sokndalsbrannen: – Man blir jo urolig og redd

I en pressemelding i 05-tiden onsdag morgen, opplyser operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt at det fortsatt brenner kraftig.

– Lokale bønder har bidratt sterkt med sine vannvogner og redningsskøyten er i innsats fra sjøsiden, oppgir hun.

I FYR: Dette bildet er tatt 02 natt til onsdag i Hauge i Dalane. Foto: Tomm W. Christiansen / VG

Bonde Olav Haneberg og maskinfører Lars Nesvåg er blant dem som har jobbet i hele natt med forebyggende arbeid. På morgenkvisten er det slukningsarbeid som pågår.

De sier til VG at de har tro på at de skal klare å rette de mest utsatte husene.

Varaordfører i Sokndal kommune Frank Toks fortalte til VG i 01.30-tiden onsdag at ingen hus da var tatt av brannen, og at de hadde mange frivillige i sving gjennom natten.

les også

Skogbranner ute av kontroll i Rogaland: Frykter at brannen vil spre seg

– Enkelte er innom og får seg litt mat og samler litt krefter, ellers er folk rundt på ulike kritiske plasser. Det er 40-50 brannmenn som jobber i natt – både fra sivilforsvar og andre, forteller han da.

– Nå tenker vi litt på mat til alle i innsats og frivillige. De må ha mat og drikke, og vi kjører rundt mat, opplyste Toks.

Sokndal er den sørligste kommunen i Rogaland, og ligger 110 kilometer sør for Stavanger. Kystkommunen ligger ved riksvei 44/Nordsjøvegen, og opplyser på egne hjemmesider at de har 3266 innbyggere.

På sine hjemmesider opplyser kommunen at brannvesen fra Flekkefjord, Egersund og Sokndal, Sivilforsvaret og Politiet deltar i slukningsarbeidet. Sivilforsvaret holdt også et øye med evakuerte hus gjennom natten.

LOKALE: Maskinfører Lars Nesvåg har tro på at de skal klare å redde de mest utsatte bygningene. Foto: Tomm W. Christiansen / VG

Kommunen satte tirsdag kveld krisestab på rådhuset.

– Det er en vanskelig situasjon, i og med at det brenner kraftig og blåser så mye som det gjør. I tillegg er terrenget ekstremt tørt, så brannen sprer seg veldig kjapt. Det er en voldsom røykutvikling, sier rådmann i kommunen Karl Johan Engelhart Olsen til VG tirdag.

Voldsom røykutvikling

Eric Skailand bor på Åmodt, og sa tirsdag ettermiddag at det var svært mye røyk i området.

– Jeg ser ingen flammer, men veldig mye røyk.

VG har vært i kontakt med en av beboerne i sentrum, som hevder de ikke har fått god nok informasjon rundt skogbrannen.

les også

To kvinner hentet ut fra gressbrann: – Omringet av røyk og flammer

– Jeg har ikke fått noe informasjon om jeg skal evakuere eller bli, sier Sindre André Helleren.

Han forteller til VG at han har astma, og måtte derfor evakuere på eget initiativ på grunn av dårlig luft i sentrumsområdet.

– Det hjalp ikke å lukke vinduene. Jeg har ikke klart å puste ordentlig, så jeg måtte bare komme meg vekk til en kamerat som bor et stykke unna alt, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO