logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway
An article was changed on the original website

«Shutdown»-avtale bidro til solid Wall Street-opptur

Børsen på Wall Street fikk en solid start og fortsatte i positivt terreng frem mot stengetid tirsdag. Slik endte det for de tre nøkkelindeksene:

Én av de viktigste driverne for oppgangen er at amerikanske politikere sent mandag meldte at de har blitt enige om prinsippene i en avtale som finansierer grensesikkerhetstiltak.

President Donald Trump har selv sagt at han ikke tror det blir en ny «shutdown», men la til at han ikke er begeistret for avtalen.

– Jeg kan ikke si jeg er fornøyd, sa Trump i møte med journalister i Det hvite hus.

Les også: (+) – Norge kan bli ledende i det nordiske cannabismarkedet

Åpnet for utvidet våpenhvile

I tillegg har det kommet positive signaler om samtalene mellom Kina og USA, etter at nye samtaler ble startet mandag. I løpet av handelsdagen har Trump sagt at han er åpen for å forlenge fristen for å komme til enighet, dersom de er nær en avtale.

Samtalene starter på et lavere nivå, men forventningene løfter seg utover i uken når USAs finansminister Steven Mnuchin reiser til Kina for å delta i forhandlingene. 

– Hvis vi er i nærheten av en reel avtale, og det kommer til å bli gjort, kunne jeg se meg selv la det gli en liten stund. Men generelt sett er jeg ikke tilbøyelig, sa Trump og påpekte at han er «stort team» i Kina som forsøker å få til en løsning. 

Våpenhvilen mellom de to stormaktene utløper i utgangspunktet 1. mars i år. Dersom en avtale ikke er inngått da vil USA samme dag øke tollene på kinesiske importvarer.

Oppgangen på Wall Street følger en bred opptur på de europeiske børsene tirsdag. Også i Asia har pilene pekt oppover.

Themes
ICO