logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

SISTE: Larvik degraderes til 1. divisjon

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Larvik Håndballklubb er av Norges Håndballforbund nektes spill i Eliteserien neste sesong, fordi de ikke klarer å innfri kravene om positiv egenkapital.

Det er Norges Håndballforbund som melder at klubben, som har dominert norsk håndball på 2000-tallet, nå må spille på nest øverste nivå neste sesong.

I en pressemelding skriver håndballforbundet:

«Larvik HK har i dag fått beskjed om at klubben – ifølge elitelisensnemndas konklusjon – ikke innfrir kravene til spill på øverste nivå. Konsekvensen av et slikt vedtak er at klubben blir plassert i 1. divisjon».

– Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl i meldingen.

Larvik har tidligere vunnet håndballens Champions League, men sist helg var det en anne norsk klubb som var i finalespillet:

Larvik Håndballklubb har lenge slitt med økonomien og har stått i fare for å miste elitelisensen. Nå er det bekretet at Larvik mister lisensen for spill i Eliteserien neste sesong etter at forbundet sist uke tildelte 16 klubber fornyet elitelisens.

Til TV 2 bekrefter også styreleder i Larvik Håndballklub, Marion Eriksen Wold at de er degradert:

– Vi har vært forberedt på at det var en avgjørelse som kunne komme. Nå vil vi bruke alle våre ressurser på å komme opp igjen fra 1. divisjon.

les også

Grimsbø reddet Champions League-gullet: – Dette er stort

Larvik kan fortsatt be om en ny behandling av nemda innen 14 dager. Og dersom den gir det samme utfallet kan klubben anke tl forbundets appellkomité innen 14 dager etter vedtak i en eventuell fornyet behandling.

Klubben har drevet med store millionunderskudd og hadde før nyttår en negativ egenkapital på fem millioner kroner. I april meldte klubben at spillerne i A-lagstroppen var fristilt på grunn av klubbens økonomiske situasjon og da ikke var tilgjengelig for spill i de kommende sluttspillkampene mot Vipers.

I mars var det også klart at Larvik Håndballklubb måtte finne en annen løsning for å innfri lisenskravet, de slet med å innfri. I årsrapporten som ble lagt frem ble en en «finansiell støttespiller» omtalt, Men den ikke navngitte støttespilleren skal utover i prosessen ha ment den finansielle risikoen knyttet til løsningen ble for stor og trakk garantien sist høst.

VG oppdaterer saken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Themes
ICO