Natt til fredag gikk samtlige svenske SAS-piloter ut i streik, og tidlig fredag morgen fulgte deres norske og danske kolleger med. Det fører til et stort antall kansellerte avganger og innenriks i Norge vil kun noen få SAS-fly ta av.

– Det er dypt beklagelig at pilot-streiken vil ha negative konsekvenser på våre kunder, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS i en børsmelding.

SAS opplyser i meldingen at alle selskapets flyvninger er kansellert, både innenriks i Norden, i Europa og interkontinentalt. Dette gjelder imidlertid ikke flyvinger som er operert av SAS Irland og selskapets partnerselskaper som flyselskapet CityJet.

- Vi venter fortsatt at omlag 350 av rundt 800 planlagte flyvinger fredag fortsatt vil ta av, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til DN.

Dette skyldes også at streikende piloter som befinner seg på et annet sted enn deres hjemmebase fortsatt vil fly flyvinger «hjem».

- Pilotene ansatt i SAS Skandinavia flyr flyene hjem til sine hjemmebaser idag, og derfor går det blant annet flere interkontinentale flygevinger, sier Johansen.

Norwegian nær utsolgt

Med flere SAS-avganger kansellert selger konkurrenten Norwegian flybilletter som varmt hvetebrød. Allerede før klokken syv er nesten alle avganger mellom Oslo og de store vestlandsbyene Bergen og Stavanger utsolgt.

Da DN sjekket litt over seks var det fortsatt minst 3–4 tilgjengelige avganger til hver av disse byene, men klokken 6:35 er det kun seter igjen på det tidligste flyet fra Oslo til Stavanger, mens Bergen er helt utsolgt. Motsatt vei er det like etter klokken 6.30 kun tilgjengelig én flyvning fra hver av byene, og du må være forberedt på å betale 5.000 kroner for en returbillett.

Totalt går rundt 1500 SAS-piloter ut i streik etter at meglingen med NHO Luftfart brøt sammen fredag morgen. Meglingen brøt sammen rundt fem timer på overtid.

– Streiken skaper på kort sikt store problemer for de reisende, og den gir store ringvirkninger i samfunnet. Men kravene fra pilotene har vært umulige for SAS å innfri, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart i en pressemelding.

Dette har du krav på

Forbrukerrådet mener det er viktig at passasjerene som rammes av streiken er klar over sine rettigheter.

Vi råder deg til å ta kontakt med flyselskapet for informasjon og å møte opp på flyplassen, sier leder for forbrukerdialog i Forbrukerrådet, Pia Cecilie Høst, i en pressemelding.

Han ramser opp fire av de viktigste tingene en streikerammet passasjer kan ha krav på:

Sjekk med flyselskapet

Sas skriver på sine nettsider fredag morgen at passasjerer i hovedsak har tre alternativer:

  1. Vent til vi endrer billetten din til neste tilgjengelige flyvning.
  2. Kontakt SAS eller reisebyrået ditt for å endre billetten til en senere dato.
  3. Kanseller flyvningen og få refusjon fra det stedet hvor du kjøpte billetten.

Vil fortsette forhandlingene

SAS skriver i en børsmelding fredag morgen at selskapet ønsker å fortsette forhandlingene med mål om å komme til en løsning som setter en stopper for streiken så raskt som mulig.

- SAS er forebredt på å fortsette forhandlingene, men hvis pilotenes krav blir innfridd, ville det ha veldig negative konsekvenser for selskapet, sier kommunikasjonsdirektør Karin Nyman i SAS.

Kravet fra pilotene er en lønnsøkning på 13 prosent. NHO Luftfart sier til NTB at pilotene via meglingen ble tilbudt lønnsøkninger i tråd med hva man ellers er blitt enige om i norsk arbeidsliv, men at pilotene krever økninger på et høyere nivå.

- Vår første prioritet nå er å ta vare på passasjerene og på dette tidspunktet gjør alle SAS-ansatte alt de kan for å hjelpe berørte passasjerer, sier Nyman. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.