logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Stortingsrepresentant erkjenner fiktive reiseregninger for 450.000 kroner

Har vært under politietterforskning siden oktober i fjor.

Stortingsrepresentant Mayzar Keshvari (Frp) har samtykket i såkalt tilståelsesdom og erkjenner å ha levert fiktive reiseregninger for 450.000 kroner, melder Aftenposten.

Dette er en høyere sum enn som tidligere har vært kjent.

Politiet innledet sin etterforskning av Keshvari for bedrageri og dokumentasjonsforfalskning i oktober i fjor. Etterforskningen ble avsluttet i sommer.

I desember i fjor, da Keshvari var tilbake på jobb på Stortinget, sendte han ut en pressemelding og beklaget sine handlinger:

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste. Det smerter meg stort at jeg gjennom mine gale handlinger har satt min familie, kollegaer og vervet som stortingsrepresentant i forlegenhet og ikke vist meg tilliten jeg har fått verdig, het det i pressemeldingen den gang.

Det var Aftenposten som først avslørte at Keshvari hadde levert udokumenterte reiseregninger. Den gangen var det snakk om et beløp på 290.000 kroner.

- Dette er mulig et straffbart forhold, og vi vurderer hva vi skal gjøre av etterforskningsskritt om det dokumenteres noe staffbart, uttalte leder av seksjonen som etterforsker økonomi- og bedragerisaker i Oslo politidistrikt, Rune Skjold, til Nettavisen i oktober.

Avsløringene av juks med reiseregninger førte til at Keshvari trakk seg fra vervet som leder av Oslo Frp og fikk avløsning som medlem av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Les også
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO