logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

Tertnes har doblet tilskuertallet på én sesong

Etter tap i den første semifinalen mot Storhamar, har Tertnes kniven på strupen lørdag kveld.

Seier vil presse frem en siste og avgjørende kamp på Hamar om hvem som får muligheten til å møte suverene Vipers til en finale i sluttspillet.

Uansett resultat så har Tertnes hatt en sesong de kan være stolte av. I seriespillet var det kun nevnte Vipers og Storhamar som plukket flere poeng enn dem.

Over tusen i snitt

Tertnes-jentenes medaljejakt har tydeligvis fenget bergenserne. Fordelt på de elleve hjemmekampene i grunnspillet hadde Tertnes et snitt på 1017 tilskuere per kamp. Det står i grell kontrast til bunnivået sesongen før. I 2017-18-sesongen var snittet 469 tilskuere. Med andre ord har tilskuersnittet mer enn doblet seg på én sesong.

– Det er vi veldig fornøyd med. Nå hadde snittet en dupp året før, men årets snitt er også en god del høyere enn hva vi har hatt de siste årene, sier daglig leder i Tertnes, Marit Brox.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder i Tertnes, Marit Brox, kan smile etter en sesong der tilskuertallene har gått kraftig opp.

Daglig leder i Tertnes, Marit Brox, kan smile etter en sesong der tilskuertallene har gått kraftig opp. Foto:

– Hva tenker du er årsaken til denne fremgangen?

– Dette er nok sammensatt. Vi har gjort flere tiltak, og vi har blant annet jobbet mye med å profilere spillerne våre. En ting er den medieomtalen vi får, men vi merker oss at sosiale medier blir viktigere og viktigere, sier Brox.

Her bidrar både spillere og eksterne samarbeidspartnere. Det handler om å gjøre folk oppmerksom på at det er kamp.

Folk vet ikke om kampene

– En undersøkelse utført av Norsk topphåndball viser at hovedårsaken til at folk ikke går på kamp er at de ikke vet når det er kamp – og at de vet lite om hvem som spiller. Vi får ikke den forhåndsomtalen i lokalpressen som vi var vant med, og da blir sosiale medier enda viktigere, sier Brox.

I tillegg har Fanas opprykk til eliteserien også har betydd mye for byens håndballinteresse. Og for snittet. Hjemmekampen mot Fana trakk hele 2610 tilskuere – som i seg selv gjør store utslag på snittet – men Brox mener også at det også har løftet interessen generelt sett.

– Forøvrig ble vi nummer tre på statistikken for dameklubbene denne sesongen, bak Vipers og Molde. Og det i en sesong der det totalt sett har vært nedgang, påpeker hun.

PS: Lørdagens semifinale går i Fana Arena.

Themes
ICO