Norway

Tidenes tredje beste klubb

MeningerBrann er på ingen måte berømt for sine mange seriemesterskap. Pokalskapet er ikke overfylt. Vi trenger ikke leie ekstern lagringsplass for å få plass til alt som glimrer. Men mens andre lag har kommet og gått, så har Brann - som eneste lag i Norge - teknisk sett endt blant de 20 beste hver eneste sesong i det nasjonale seriesystemet siden det startet i 1948. Og siden vi tross alt har spilt de fleste sesongene på toppnivået i seriesystemet, så er vi av klubbene som har tatt flest poeng på det øverste serienivået gjennom historien.

Branns seier i Molde stoppet ikke bare en dårlig Brann-trend i årets serie, en elendig trend for oss i Molde, og en sterk MFK-rekke av hjemmekamper. Det var også kampen som endelig fikk oss forbi Lillestrøm på den såkalte Maratontabellen, der alle resultater i den øverste divisjonen f.o.m. første seriesesong i 1948/49 og frem til nå er lagt sammen. (Tre poeng for seier alle år, selvsagt). Dermed har Brann nå en 3.plass på listen over historisk poengfangst på øverste nivå, med våre 1938 poeng. Kun slått av Rosenborgs 2469 og Vikings 2259.

Og ikke nok med det…. Vi passerte en annen milepæl på mandag også! For hvis vi ser på Maratontabellen f.o.m. 1961/62, som var første sesongen der alle møtte alle på øverste nivå (tidligere hadde det vært inndelt i to avdelinger), så ser vi at Branns seier i Molde var vår 500. i den øverste serien gjennom historien. Også her er det bare Rosenborg og Viking som slår oss, med henholdsvis 710 og 544 seire.

Slik ser Maratontabellen for årene 1948/49 - 2020 ut etter siste helgs serierunde:

Maratontabellen for årene f.o.m. 1961/62 da man la om serien til at alle møtte alle på øverste nivå. Før dette var lagene inndelt i to grupper:

NB! Sandefjord Fotball, Sarpsborg 08 og Kristiansund BK er klubbene som i dag spiller eliteserien. Disse må ikke forveksles med Sandefjord BK, Sarpsborg FK og Kristiansund FK som spilte på øverste nivå for flere tiår siden.

Kilde: nifs.no

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally