Politiet skal ha pågrepet tre unge gutter etter to væpnede ran på åpen gate på Storhaug i Stavanger i ettermiddag. Guttene skal ha blitt pågrepet i to omganger med 100 meters mellomrom rundt Freedome Trampolinepark i Ryfylkegata på Storhaug, får Aftenbladet opplyst av innsatsleder på stedet.

Politiet skal ha beslaglagt en kniv som kan ha vært brukt til å utføre ranene. Ingen skal være skadet etter ranene.

– Gode vitneobservasjoner og godt politiarbeid på stedet førte fram til pågripelsene. Samtlige gutter er i tenårene. Det foretas videre vitneavhør og undersøkelser på stedet, opplyser politiets operasjonsleder.

Politiet fikk to meldinger om ran på Storhaug torsdag ettermiddag. Klokken 14.10 fikk politiet melding fra en godt voksen dame i Opheimsgata om at hun hadde blitt ranet med kniv av tre unge gutter. Kvinnen skal ikke være skadet.

– Hun hadde fått beskjed om å tømme lommene og hadde blitt truet med kniv, sier operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt.

Like etter fikk de en ny melding om et lignende ran i Karlsminnegata.

– Der er det gitt en beskrivelse som samsvarer det første ranet. Guttene skal være 15–17 år, snakker litt gebrokkent norsk og har sorte klær, sier Skårland.

Den ene gutten skal også hatt på seg hettejakke. Væpnet politi var på stedet med alt disponibelt mannskap.