logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

– Trist å miste arven

Bergen: – Det er trist at en del av den gamle arven fra Bergen sporvei går ut av virksomheten, sier konsernsjef i Tide, Roger Harkestad.

Tide er resultatet fra da HSD og Gaia slo seg sammen i 2006. Gaia var i sin tid sammenslåingen av Pan trafikk og Bergen sporvei i 1998. Sporveien med sine gule busser og også trikker har arv helt tilbake i 1897.

En halv million kilometer

De tapte mandag anbudet om å kjøre bussene i Bergen sentrum, men vant anbudet i Bergen nord og fortsetter derfor der.

– Konsekvensen av det er selvsagt at vi skal avvikle driften og flytte ut av anlegget på Mannsverk. Vi mister et volum vi har i dag. Tide har vunnet relativt mange kontrakter i det siste. Det er en del av dette markedet at en vinner og taper kontrakter, forteller Harkestad.

Tide tapte buss-kontrakt i Bergen til Bybanen-operatør

De drøyt 300 ansatte i kontrakten Tide mister får med seg rett til ansettelse og like vilkår i Keolis, som tar over driften i området. Det er også 125 busser som kjører i området, som nå blir solgt.

– Bussene har levd siden 2011 og har passert en halv million kilometer. I norsk målestokk er de godt brukt og får nytt liv, som oftest lenger østover.

Trenger ny turbusstomt

Anlegget Tide bruker på Mannsverk, følger med anbudskontrakten over til Keolis.

I tillegg til den vanlige bussene fra kollektivtrafikken, har Tide også turbusser og flybusser på Mannsverk. Disse trenger nå et nytt hjem.

– Vi må få en tomt der vi kan plassere de. Vi har jobbet med en løsning en stund, fordi veksten i kollektivtrafikken i Hordaland ikke har latt seg kombinere med turbusser på samme måten. Men det har vi latt litt i bero i påvente på anbudet, sier Harkestad.

Vinner kontrakter også

Selv om Bergen sentrum forsvinner ut av porteføljen til Tide, vant de Bergen nord og har også vunnet andre kontrakter i regionen.

– Vi vil fortsette å være en stor aktør og arbeidsgiver, og ha 12–1300 ansatte i Bergen og Hordaland for øvrig, sier konsernsjefen.

I fjor vant Tide anbud i Bergen sør og vest, og har også vunet anbud i Trondheim og i Tromsø.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO