logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Norway

VM-gull til Caspersen Falla

Knuste svenskene i finalen.

OSLO / SEEFELD (Nettavisen): Maiken Caspersen Falla vant gullet på VM-sprinten torsdag.

Dermed forsvarte 28-åringen VM-gullet fra finske Lahti for to år siden.

- Jeg er veldig glad. Jeg har vært bekymret for løypa lenge. Dette er en utrolig følelse, sa Falla i et intervju med arrangøren etter løpet.

Den norske jenta lå i tet inn mot oppløpet og da de svenske jentene som jaget bak krasjet i hverandre på vei mot mål, kunne hun stikke av og avgjøre det hele. Det ble dermed en suveren norsk seier.

Mari Eide ble nummer tre og fikk dermed bronse. Det er første gang at Eide har vært på pallen i et internasjonalt sprintrenn.

Stina Nilsson fra Sverige tok sølvet. Svenske Jonna Sundling og Maja Dahlqvist var også blant jentene som kjempet om gullet mot slutten av løpet, men de ble altså hindret av en krasj og ødela for hverandre.

Fall for Stavås Skistad

Kristine Stavås Skistad var regnet som et av gullhåpene under sprinten, men hun kom aldri til finalen etter et fall på oppløpet i semifinalen.

Hun tok seg lett videre fra kvartfinalen, men i semifinalen falt hun på oppløpet og dermed var mulighetene til gull spolert.

Det var en tårevåt Stavås Skistad som sto igjen etter semifinalen.

FALT FRA FINALEPLASSEN: Kristine Stavås Skistad. Foto: Skjermdump (NRK)

Sterke kvartfinaler

I kvartfinalene viste de norske jentene styrke. Kristine Stavås Skistad, som gikk i heat med blant andre Stina Nilsson, vant sitt heat.

Skistad slo nevnte Nilsson og amerikanske Sophie Caldwell i spurten.

I kvartfinale nummer to hadde Maiken Caspersen Falla god kontroll og vant med klar margin, mens Mari Eide også vant sin kvartfinale.

Eide tok knekken på sterke utfordrere som Nadine Fähndrich og svenske Hanna Falk på oppløpet og tok en sterk heatseier. Falk røk dermed ut.

Den eneste av de norske som ikke tok seg videre fra denne runden var Tiril Udnes Weng. Hun ble nummer tre i sitt heat og ble dermed utslått.

Røk ut i prologen

I prologen ble tvillingsøster Lotta Udnes Weng slått ut.

Sistnevnte la ikke skjul på at hun var både skuffet og forbannet over å ikke komme seg videre til utslagsrunden, og reiser nå hjem til Norge.

- Jeg skjønner ikke at det går for sakte. Jeg gir alt jeg har inn mot mål. Jeg vet ikke hvordan jeg går i forhold til de andre før jeg ser resultatlisten. Jeg gir alt jeg har. Det er ikke nok, sa hun til Nettavisen etter prologen.

Les også
Themes
ICO