Anton Levtchi rymisteli hirmutehot Ässiä vastaan, Henrik Haapala päätti omakätisesti Ilveksen tappioputken – näin pelattiin SM-liigasssa

SM-liigassa oli pelattiin täysi kierros.

Anton Levtchi on tehnyt jo kaksi maalia Ässien verkkoon. Kuva:  Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Tappara dominoi porilaisvieraitaan SM-liigakierroksella. Kirvesrinnat löivät Ässät lukemin 6–2.

Tapparan superhankinta Anton Levtchi hurjasteli ottelussa peräti neljä tehopistettä (2+2). Myös Tapparan tuorein hankinta, tämän viikon Tappara-nutussa kiekkoileva Konsta Kapanen osui Tappara-debyytissään. Konsta Kapanen on suomalaisen kiekkolegendan Sami Kapasen poika.

Kapanen osoitti perineensä isänsä vikkelät jalat ja polki avauserässä Oskari Luodon kanssa ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Kapanen tuikkasi kiekon maaliin.

Maali oli Kapasen liigauran kolmas. Valtaosan kuluvasta kaudesta Kapanen on pelannut KalPan U20-junioreissa.

Levtchin ohella Waltteri Merelä oli ottelussa monsterivireessä. Merelä keräsi ottelussa neljä syöttöpistettä.

Tamperelaisten maalia ottelussa vartioi Mestis-joukkue Rovaniemen Kiekosta pikahälytyksellä lainattu kanadalaisvahti Cody Porter. Porter torjui uransa ensimmäisen voiton SM-liigassa ja torjui Ässien 25 laukauksesta 23.

HPK:n ja HIFK:n välisen kamppailun päätöserässä nähtiin vapaapainista tuttuja liikkeitä, kun tiukka ja vähämaalinen kamppailu kulminoitui myös laitavääntöinä. Joukkueet kamppailivat vaihtoaitioiden edessä kiekosta, kun HIFK:n Ilari Melart otti Kerhon Markus Nenosesta tyylipuhtaan niskalenkin ja väänsi tämän jään pintaan.

Kotiyleisö innostui, kun Melart lähetettiin jäähyaitioon väkivaltaisuudesta.

HPK teki ratkaisevanoloisen 2–1-maalin ylivoimalla vain kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta Kristian Vesalainen tykitti helsinkiläiset tasoihin vain 47 sekuntia HPK:n johtomaalista.

Vesalaisen osuma tarkoitti sitä, että HIFK teki seurahistoriaa ja venytti pisteputkensa jo 15 ottelun mittaiseksi.

Sarjajumbo SaiPa karkasi jumbofinaalissa toisen erän alussa jo 4–1-johtoon ja näytti menevän menojaan, mutta liigayleisöä pitkin kautta luovilla ja kekseliäillä ratkaisuillaan ihastuttanut mailavirtuoosi Severi Lahtinen antoi alkutahdit hurrikaanipaitojen hurjalle kirille.

Lahtinen iski toisessa erässä kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja kavensi pelin 3–4:een. JYPin huikean toisen erän kirin huipensi erän lopussa ylivoimalla virolaiskapteeni Robert Rooba.

Tasaisen päätöserän ja ottelun loppuhuipennus nähtiin viimeisellä minuutilla. Ottelun maalihanat avasi ja sulki Joakim Kemell, jonka kova lyöntilaukaus upposi Niclas Westerholmin kainalosta SaiPan maaliin.

JYP venytti sarjajumbo SaiPan tappiopelin hyytävään 11:een otteluun.

Henrik Haapala ja Petri Kontiola päättivät omakätisesti Ilveksen neljän ottelun tappioputken Kuopion-vierailullaan keskiviikon huippuottelussa.

Haapala kyykytti savolaisia tehoin 2+2 ja Kontiola 1+2.

Ottelun ratkaisuksi nousi tupsukorvien päätöserän puolivälin tehohetki. Ilves nousi 2–3:sta 4–3:ään alle kahdessa minuutissa.