Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Biden kommentoi Venäjän laittomia alueliitoksia – Vakuutti Yhdysvaltojen puolustavan Nato-maiden koskemattomuutta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kuvailee Venäjän presidentin Vladimir Putinin perjantaista puhetta vastuuttomaksi ja katsoo puheen kertovan siitä, että Putin on ”vaikeuksissa”.

Putin ilmoitti puheessaan Venäjän miehittämien, Ukrainalle kuuluvien alueiden ”liittämisestä” osaksi Venäjää. Suuri osa Putinin puheesta kului länttä arvostellen. Hän syytti myös ”anglosakseja”, eli ilmeisesti Yhdysvaltoja ja Britanniaa, Nord Stream -kaasuputkien räjähdyksistä. Lisäksi toisti uhkauksen siitä, että Venäjä tulee ”puolustamaan alueitaan kaikin keinoin”.

”Amerikkaa ja sen kumppaneita ei voi pelotella. Amerikka on täysin valmistautunut Nato-kumppaniensa kanssa puolustamaan jokaista tuumaa Naton alueella. Herra Putin, älä ymmärrä väärin, mitä nyt sanon: jokaista tuumaa”, Biden vastasi Valkoisessa talossa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvallat ilmoitti perjantaina myös uusista Venäjän vastaisista pakotteista.

”Nämä pakotteet aiheuttavat kustannuksia henkilöille ja yhteisöille – Venäjällä ja sen ulkopuolella – jotka tarjoavat poliittista tai taloudellista tukea laittomille yrityksille muuttaa Ukrainan alueen asemaa”, Biden sanoi lausunnossaan .

Uutistoimisto Bloombergin mukaan pakotteet kohdistuvat muun muassa Venäjän keskuspankin johtoon. Pakotelistalle joutui myös Venäjän varapääministeri Alexander Novak .