Brasilian MM-turnaus päättyi katastrofiin – Ylen asiantuntijalta rajua kritiikkiä yhdestä asiasta: ”Anteeksiantamatonta”

Brasilian MM-turnaus päättyi kyyneliin. Siitä keltapaidat saavat syyttää itseään.

Brasilia oli kolmen minuutin päässä MM-kisojen välieristä. Kuva:  HANNAH MCKAY / Reuters

Jalkapallon MM-kisojen suurimman mestarisuosikin Brasilian turnaus päättyi puolivälierätappioon. Kroatia oli vahvempi rangaistuspotkukisan jälkeen.

Brasilia näytti jo painelevan välieriin. Neymar vei keltapaidat 1–0-johtoon upealla maalilla ensimmäisen jatkoajan lisäajalla.

Kroatia oli täysin kanveesissa. Kroatia näytti lyödyltä. Se räiski lähinnä epätoivoisia pitkiä palloja kohti Brasilian rangaistusaluetta.

Kuin tyhjästä Kroatia pääsi vastahyökkäykseen. Brasilian kenttätasapaino petti pahemman kerran ja vaihtomies Bruno Petkovic toi kroaatit tasoihin kolme minuuttia ennen jatkoajan loppua.

– Miten anteeksiantamatonta tämä tilanne oli, Ylen asiantuntija Antti Pohja tylytti viitaten studion kuvaruudulla pyörineeseen Kroatian tasoitusmaaliin.

Pohja näki Brasilian pelanneen hyvän ottelun aina Neymarin maalin asti.

– Johtaa 1–0, muutama minuutti jäljellä ja päästää tällaiseen vastahyökkäykseen. Vielä se, että tuli taustalta juoksu, eikä Brasilian pelaajia tullut enää yhtään mukaan.

– Mun mielestä käsittämätöntä, Pohja naulasi.

Vieressä peliä ruotinut Heidi Pihlaja kiinnitti huomiota brasilialaisten elekieleen Neymarin johtomaalin jälkeen.

– Yksi pelaaja jäi makaamaan mahalleen ja oli ihan kuin maailmanmestaruus olisi jo voitettu. Sitä samaa juhlintaa näkyi lyhyellä katkolla jatkoaikojen välissä, Pihjala tuumasi.

– He olivat kuin homma olisi jo hoidettu. Ei kun pukukoppiin ja uutta kohti.

Kroatia jatkaa MM-kisojen välieriin, jossa se kohtaa iltaottelun voittajan. Siinä kohtaavat Hollanti ja Argentiina. Ottelu alkaa kello 21.