Finland

Golf | Suomessa harjoitellut thaimaalaisgolfari vei voiton naisten LPGA-kiertueella Yhdysvalloissa

Vasta 19-vuotias Atthaya Thitikul voitti LPGA-kiertueen turnauksen jo toista kertaa.

Atthaya Thitiikul ja LPGA-kisan voittopokaali Arkansasissa. Kuva:  Brent Soule / Zuma

Thaimaalainen Atthaya Thitikul voitti myöhään sunnuntaina Suomen aikaa pelatun golfin naisten LPGA-kiertueen turnauksen Yhdysvaltain Arkansasissa.

Thitikul pelasi kolmannella kierroksellaan tuloksen 68 lyöntiä, kolme alle parin. Kolmen kierroksen kokonaislukema oli 196 lyöntiä, 17 alle parin.

Vasta 19-vuotias Thitikul voitti LPGA-kiertueen turnauksen jo toista kertaa. Thitikul harjoitteli viime vuonna Suomessa ja pelasi Turussa Euroopan-kiertueen kilpailussa.

Thitikulin Suomeen järjestänyt yrittäjä Juha Ritvala kertoi viime vuonna HS:n haastattelussa olevansa iloinen, että pelaajan ja hänen taustahenkilöidensä pitkäjänteinen työ tuotti uuden palkinnon.

”Olen ylpeä ystävästäni Atthayasta ja hänen tiimistään. Heidän menestyksensä innostaa jatkamaan yhteistyötä heidän ja Thaimaan golfin kanssa. Viime kesän Suomi-leirityksen eteen tehty työ saa uutta aina uutta arvoa”, Ritvala sanoi.

Arkansasin kisan kakkossijan nappasi listan kärkeen kolmannella kierroksella ampaissut Yhdysvaltain Danielle Kang, joka suoritti kolmannen kierroksen 64 lyönnillä (–7).

Kisassa mukana olleet suomalaisammattilaiset Matilda Castren ja Sanna Nuutinen karsiutuivat toisella kierroksella sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.