HIFK venyi voittoon trillerissä – Kärppien tuska syveni entisestään

SM-liigassa urakoidaan lauantaina täysi kierros.

Iiro Pakarinen on iskenyt kaksi maalia Pelicansin verkkoon. Kuva:  Toni Repo / IS

Pelicans ja HIFK tarjosivat lauantai-illan lahtelaisyleisölle viihdettä koko rahan edestä. Ottelussa riitti maaleja, vauhtia ja tunnetta.

Kotijoukkue sai toisessa erässä kovan kolauksen, kun Lars Bryggmann taklasi vastustajaa päähän hyökkäysalueella ja sai tilanteesta ulosajon. Ruotsalaisen hölmö rangaistus kostautui karulla tavalla: HIFK teki ylivoimalla kolme maalia.

Pelicansin alivoima repi ja raastoi ansiokkaasti alivoimansa alussa, mutta kun Topias Vilén otti vielä koukkaamisjäähyn, eivät lahtelaiset kestäneet kahden miehen alivoimaa. 2–1-osuman jälkeen HIFK takoi vielä kaksi pikamaalia.

Lahtelaiset eivät tästä vielä alistuneet. Pussinokat iskivät kaksi nopeaa maalia alivoiman jälkeen ja kavensivat pelin 3–4:een.

Pelicans onnistui tasoittamaan pelin 4–4:ään päätöserässä, mutta lopulta pussinokkien bensa loppui. Armoton tasoihin rypistely vaati veronsa. HIFK:n 5–4-voittomaalissa helsinkiläiset voittivat kaksinkamppailut kotijoukkueen puolustusalueella, ja Eetu Koivistoinen löi voittomaalin maalin kulmalta.

Kotijoukkueen sankari oli tappiosta huolimatta kaksi maalia laukonut Teemu Eronen. Osumat olivat Erosen kauden ensimmäiset.

HIFK:n kurko oli kaksi maalia nakuttanut, torstaina Urheilugaalassa Vuoden joukkue -palkinnon hakenut Iiro Pakarinen.

Jyväskylässä JYP ja Ilves väänsivät tiukasti läpi ottelun.

Vierailijoiden maalivahti Marek Langhamer oli ottelun hahmo torjuen jokaisen JYP-yrityksen. Langhamer sai torjua nollapelinsä eteen 17 kertaa.

Ilveksen avausmaalin avauserässä viimeisteli kokenut Petri Kontiola, toisen tehopakki Les Lancaster ylivoimalla.

Jypin mailavirtuoosi Severi Lahtinen pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta noin minuutti ennen Kontiolan läpiajo-osumaa.

Sarjakärki Lukko pisti Lappeenrannassa isoa vaihdetta silmään vaisun avauserän jälkeen. SaiPa johti avauserän jälkeen 1–0, mutta loppulukemat merkattiin Lukon eduksi luvuin 3–5.

Avauserän tappioasema muuttui toisessa erässä 2–1-johdoksi komean esityksen turvin. SaiPa ei ollut pysyä raumalaisten perässä, ja Lukko vei laukaukset kohti maalia 12–4.

Päätöserässä Lukko hurjasteli kolme maalia ja johti ottelua jo 4–1, mutta SaiPa pyristeli vastaan.

Lukon kolmosketju oli ottelussa hirmuiskussa. Gabriel Fontaine iski kaksi maalia, Sebastian Repo kolme tehopistettä (1+2) ja ketjun kolmas lenkki, kapteeni Anrei Hakulinen syötti yhden maalin.

Sportin ja HPK:n välinen SM-liigaottelu alkoi ikävissä merkeissä.

HPK:n Niclas Tenhovuori, 20, sai suihkukomennuksen ottelun avauskympillä taklattuaan Sportin Aatu Aarniota selästä. Kotijoukkue iski viiden minuutin ylivoimalla.

Toinen erä oli vierailijoiden. HPK nousi 0–1-tappioasemasta 2–1-johtoon. HPK:n tasoituksen naulasi taituri Michael Joly ja johto-osuman iski kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa Artturi Toivola.

Sport punnersi itsensä tasoihin vasta ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla pelatessaan kuudella neljää vastaan. Teemu Väyrynen iski illan toisensa maalin edestä ja venytti ratkaisua.

Tasainen kamppailu huipentui lopulta voittomaalikilpailussa, missä Valtteri Viljanen varmisti kaksi pistettä vaasalaisille.

Oulussa Kärppien kehnot otteet jatkuivat.

HIFK:n kanssa SM-liigan suurimmalla budjetilla operoiva oululaisjoukkue taipui Ässille lukemin 1–3.

Pienpedot ovat tehneet kymmenessä viime ottelussaan vain kahdessa yli kaksi maalia.

Illan muissa otteluissa KooKoo löi Jukurit 3–2, ja Tapparan ja TPS:n välinen ottelu on toisella erätauolla turkulaisten 1–0-johdossa.

Artikkeli päivittyy kierroksen edetessä.