Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

HS Turku | Poliisi: Teinit suunnittelevat joukko­tappelua Loimaalla

Poliisin tietojen mukaan nuorison keskuudessa liikkuu paljon puhetta siitä, että viikonloppuna kokoonnutaan ja tapellaan.

Poliisi seuraa tilannetta tarkkaan viikonloppuna. Mahdolliset tappelut pyritään estämään menemällä paikan päälle. Kuva:  Markku Piilemä / Suur-Keuruu

Teini-ikäiset suunnittelevat viikonlopuksi joukkotappelua Loimaalla Varsinais-Suomessa, uskoo poliisi.

Rikoskomisario Valtteri Kemppi kertoo, että kyse on ennakkotiedoista, joita poliisi on saanut niin nuorilta kuin heidän vanhemmiltaan.

”Loimaan alueella nuorison joukossa liikkuu paljon puhetta siitä, että viikonloppuna kokoonnutaan. Tarkoitus on tapella ja ottaa mittaa toisista nuorisoporukoista”, Kemppi sanoo.

”Joissain määrin kyse on kuitenkin tavanomaisesta liikehdinnästä. Nuorilla on tapana kokoontua. Mutta tietenkin poliisi suhtautuu vakavasti siihen, jos pyritään järjestämään joukkotappeluita, joissa joku saattaa joutua väkivallan kohteeksi. Pyrimme estämään sen menemällä paikan päälle.”

Oletuksena on, että nuoria kokoontuu paikalle useita kymmeniä.

”Paikkakunnan koko ja muut olosuhteet huomioiden se on poikkeuksellista ja tarkoittaa huomattavaa osaa ikäluokasta.”

Poliisilla ei ole tietoa siitä, onko nuorten tarkoitus ottaa tappeluun mukaan jotain kättä pidempää.

Kokoontuminen on poliisin tietojen mukaan jatkumoa viime viikonlopun saman tyyppiselle kokoontumiselle. Tuolloin kymmenet nuoret kokoontuivat Loimaalla Hirvikosken suunnalle. Ikähaarukka oli teini-ikäisestä vastikään 18 vuotta täyttäneisiin.

Poliisi kävi paikalla selvittämässä tilannetta ja puuttui tapahtumaan. Kyse oli ”jonkinlaisesta vastakkain­asettelusta, johon liittyi häiriö­käyttäytymistä”. Paikalla oli paikkakuntalaisia ja ulkopaikkakuntalaisia.

Kempillä ei ole tarkempaa tietoa siitä, sattuiko tapahtumassa jotain vakavaa.

”Ainakaan poliisille ei ole sellaisesta ilmoitettu.”

Poliisi seuraa tilannetta tarkkaan viikonloppuna. Poliisi tiedotti suunnitellusta kokoontumisesta perjantaina myös sen ennaltaehkäisyn vuoksi.

”Ensisijaisesti tarkoitus on kertoa paikallisten nuorten vanhemmille, että tällaista on suunnitteilla. Näin vanhemmat osaavat katsoa nuorten perään ja pohtia, kannattaako omaa nuorta päästää paikalle.”