Iivo Niskanen on palannut! Hiihti komeasti palkintokorokkeelle – Niskasen sisaruksilla hurja päivä

Niskasen sisarukset Iivo ja Kerttu hiihtivät molemmat toiselle sijalle Les Roussesin maailmancupissa.

Iivo Niskanen kuuluu perinteisellä aina ennakkosuosikkeihin. Kuva:  Roni Rekomaa / Lehtikuva

10. Harald Amundsen, Norja +1.07,4

(18. Ristomatti Hakola +1.44,9, 25. Arsi Ruuskanen +1.52,5, 30. Markus Vuorela +1.59,3, 42. Ville Ahonen +3.15,7)

10. Krista Pärmäkoski, Suomi +2.20,8

(17. Eveliina Piippo +3.19,5, 20. Anne Kyllönen +3.45,2, Katri Lylynperä keskeytti)

Maastohiihdon maailmancup jatkui sunnuntaina Ranskan Les Roussesissa.

Suomalaisittain päivä oli komea – kiitos Iivo ja Kerttu Niskasen. Sisarukset hiihtivät molemmat toiselle sijalle 20 kilometrin perinteisen yhteislähdöissä.

Iivo Niskanen antoi vihdoin myrskyvaroituksen kunnostaan. Todella rikkonaisen alkukauden jälkeen Niskanen hiihti ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle tämän kauden maailmancupissa.

Niskanen hiihti kärkiryhmässä läpi kisan. Lopulta loppukirissä vain Norjan Johannes Hösflot Kläbo oli 1,2 sekunnilla suomalaista kovempi. Niskanen löi kolmanneksi sijoittuneen Ruotsin William Poromaan vaivaisella 0,1 sekunnilla.

Ennen miesten kisaa käydyssä naisten mittelössä voittoon hiihti Ruotsin Ebba Andersson. Jo aikaisessa vaiheessa hänen kanssaan karkuun lähtenyt Kerttu Niskanen taipui lopulta toiseksi 22 sekunnin erolla.

Norjan Astrid Öyre Slind tuli kolmanneksi häviten Niskaselle lähes minuutin.

Johanna Matintalo oli seitsemäs. Krista Pärmäkoski kaatui kisan alkupuolella jyrkässä laskussa ja jäi kärkiporukasta mutta nousi lopulta kymmenenneksi.