Ilves on Tampereen herra, HPK yllätti sarjakärjen – näin pelattiin SM-liigassa

Tappara kiri lähelle. Ilves piti pintansa loppuun asti.

Tapparan ja Ilveksen vääntö päättyi jälkimmäisen voittoon. Kuva:  Jukka Ritola/ Aamulehti

Lukko–HPK vl. 2–3 (0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 0–1)

JYP–Sport 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

KalPa–Jukurit 6–3 (3–1, 0–2, 3–0)

Tappara–Ilves 3–4 (0–1, 2–3, 1–0)

Illan kierroksen herkkupala oli kauden neljäs Tampereen paikallispeli, ja siinä voiton otti Ilves. Kotijoukkueena pelannut Tappara taipui 3–4-tappioon. Voitto oli Ilvekselle kauden kolmas paikallisderbyissä ja se on sarjassa toisena. Tappara jäi tappion myötä kolmen pisteen päähän paikallisvastuksestaan.

Sarjakärki Lukko hävisi kotonaan HPK:lle voittolaukauskisan jälkeen 2–3, ja sen johto Ilvekseen on viisi pistettä. Ilveksellä on toki kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Muissa otteluissa KalPa voitti kotonaan Jukurit 6–3 ja JYP peittosi kotonaan Sportin 4–0.

Tampereella loppuunmyydyn (12 700 katsojaa) yleisön edessä Balazs Sebok iski avauserässä Ilveksen johtoon, ja toisen erän ensimmäisen minuutin ja 13 sekunnin aikana Eetu Päkkilä ja Jani Nyman veivät Ilveksen jo kolmen maalin karkumatkalle. Waltteri Merelä kavensi, mutta Joona Ikosen kauden 20:s osuma venytti Ilves-johdon jälleen kolmeen.

Niko Ojamäen osuma toi Tapparan toisessa erässä jälleen kahden maalin päähän, ja kolmannessa erässä Marcus Davidsson teki loppuminuuteista kutkuttavat 3–4-kavennuksellaan vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Tasoihin ei Tappara enää kuitenkaan yltänyt.

Lue lisää: Lippuraivo repesi Tampereella – Ilveksen kannattajat kuumina Tapparalle: ”Ettekö edes häpeä?”

Lue lisää: Tapparan mies kertoo syyn fanilippujen käyttökieltoon: ”Väärinkäytösten takia”

Raumalla Michael Joly ja Arttu Pelli veivät HPK:n avauserässä 2–0-johtoon. Julius Mattila kavensi toisessa erässä, ja kolmannessa erässä Anrei Hakulinen toi Lukon tasoihin.

Jatkoajalla Eetu Liukas sai kiekon Lukon maaliin, mutta osumaa ei hyväksytty. HPK sai kuitenkin kaksi pistettä 3–2-voitolla, kun voittolaukauskisassa vain Joly onnistui.

KalPa johti Jukureita avauserän jälkeen 3–1, kun Aleksi Klemetti, Jaakko Lantta ja Lasse Lappalainen maalasivat kuopiolaisille ja Pekka Jormakka mikkeliläisille.

Jukurit kampesi toisessa erässä tasoihin Michal Kovarcikin ja Niko Huuhtasen maaleilla minuutin sisään erän puolivälin tienoilla, mutta päätöserä oli KalPan. Kasper Simontaival ja Oliver Kapanen osuivat ja lopussa Joona Riekkinen iski vielä tyhjiin 6–3-voiton. KalPa on seitsemäntenä, Jukurit 11:ntenä.

JYP nousi tasoihin sijoilla 12–13 olevien KooKoon ja Sportin kanssa, kun Veini Vehviläinen piti vaasalaisvieraat nollilla ja Sami Niku viimeisteli kaksi maalia. Muut JYP-osumat merkittiin Reid Gardinerille ja Joakim Kemellille.