Jääkiekko | Ailahteleva Florida menetti kolmen maalin etumatkansa – Lundell osui alivoimalla

Floridan kapteeni Aleksander Barkov oli ottelusta St. Louisia vastaan sairastuneena sivussa.

Florida Panthersin Anton Lundell (vas.) suojasi kiekkoa St. Louis Bluesin puolustajaa Niko Mikkolaa vastaan. Kuva:  Sam Navarro / Reuters

Jääkiekon NHL:n runkosarjan viime kaudella voittanut Florida Panthers joutuu tällä kaudella kamppailemaan pudotuspelipaikasta toden teolla. Itälohkon alempaan keskikastiin valahtanut Panthers kärsi neljännen tappionsa viiteen edelliseen otteluun, kun joukkue menetti kotijäällään St. Louisia vastaan selvän johtoaseman taipuen jatkoajalla 4–5-tappioon.

Toista kauttaan Floridassa pelaava Anton Lundell napautti alivoimalla kotijoukkueen 4–1-johtoon, mutta kolmannessa erässä St. Louis kiri kolmen maalin takaa tasoihin. Jatkoajalla ratkaisumaalin teki Jordan Kyrou, joka osui myös varsinaisella peliajalla.

”Olimme [kolmannessa erässä] kymmenen minuutin kohdalla hyvässä asemassa, mutta he aloittivat painostuksen, emmekä käsitelleet tilannetta hyvin. Kiekollinen pelimme muuttui epävarmaksi 4–2-maalin jälkeen, eikä noin varovaisesti voi pelata, täksi kaudeksi Floridan peräsimeen tullut konkarivalmentaja Paul Maurice jupisi NHL:n verkkosivuilla.

Maurice palkattiin Floridaan pudotuspelimenestys mielessä, sillä viime kaudella joukkue taipui ratkaisupeleissä nolosti paikallisvastustaja Tampa Baylle. Nyt Tampa pitää pudotuspelipaikkaa kahden pisteen erolla Floridaan, kun kautta on takana noin neljännes.

Suomalaisnuorukainen Lundell on tehnyt kauden 21 ottelussaan pisteet 3+8=11. Myös Eetu Luostarinen on tehnyt 11 pistettä (6+5), kun suomalainen syötti St. Louisia vastaan Aaron Ekbladin tekemän avausmaalin.

Kapteeni Aleksander Barkov ei ollut Floridan kokoonpanossa sairastumisen takia.

Mikko Rantasen ja Artturi Lehkosen edustama hallitseva Stanley cup -mestari Colorado Avalanche kaatoi viikon sisällä toistamiseen Dallas Starsin, nyt kotikentällään 4–1. Rantanen ja Lehkonen merkittiin syöttäjiksi Josh Mansonin 2–0-maaliin. Myös Dallasin Miro Heiskanen pääsi tehoille syötettyään joukkueensa ainoan maalin.

TPS:sta Pohjois-Amerikkaan harpannut venäläismaalivahti Aleksandr Georgijev oli Avalanchen sankareita torjuen 41 laukausta. Colorado ja Dallas ovat potentiaalinen pudotuspelipari, sillä Dallas johtaa keskistä divisioonaa ja Colorado on joukkuetta vain kolme pistettä perässä.