Jääkiekko | Hallitseva mestari Tampa Bay jälleen NHL:n finaaleihin – newyorkilaiset jäivät nuolemaan näppejään

Kaapo Kakkoa ei kaukalossa nähty.

Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos tuulettaa päätöserässä tekemäänsä maalia, joka ratkaisi New York Rangersia vastaan pelatun pelin 2–1 Lightningin voitoksi. Kuva:  Dirk Shadd / ZUMA

Viime kauden mestari Tampa Bay Lightning on edennyt jääkiekon NHL:n liigafinaaleihin. Se kukisti kotonaan New York Rangersin maalein 2–1. Ottelusarjavoitto ja itälohkon mestaruus irtosi voitoin 4–2.

Lightning onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran toisen erän puolivälissä, kun Steven Stamkos pääsi heiluttamaan newyorkilaisten verkkoa.

Rangersin toivo heräsi, kun päätöserää oli pelattu yli 13 minuuttia, sillä Frank Vatrano pääsi tasoittamaan lukemat. Vain paria kymmentä sekuntia myöhemmin Stamkos pääsi iskemään jälleen ja viimeistelemään Lightningin voittolukemat.

Ottelun aikana Tampa pääsi yrittämään maalintekoa vastustajaansa useammin. Rangersin Igor Shestjorkin torjui 28 laukausta 30:stä, kun hänen Lightning-kollegansa Andrei Vasilevski pysäytti kiekon 20 kertaa.

Hallitseva mestari puolustaa finaaleissa titteliään Colorado Avalanchea vastaan. Joukkueet kohtaavat ensimmäisen kerran Suomen aikaa varhain torstaina.

Coloradolla on ollut enemmän palautumisaikaa kuin Tampalla, sillä se varmisti finaalipaikkansa suoraan neljässä ottelussa.

Osaottelukaukalossa ei nähty Rangersissa pelaavaa Kaapo Kakkoa. Kakon tilalle kokoonpanoon tuotiin Dryden Hunt. Päävalmentaja Gerard Gallant oli jo aiemmin viikolla maininnut mahdollisista kokoonpanomuutoksista, kirjoittaa muun muassa ESPN. Median mukaan Kakko oli ensimmäistä kertaa sivussa pudotuspelien aikana.

Twitterissä Kakon poissaolo ratkaisevasta pelistä herätti osassa faneja kismitystä.

Pudotuspelien aikana Kakko teki yhteensä kaksi maalia ja nappasi kolme syöttöpistettä.