Jääkiekko | HIFK teilasi Kärpät täysin, ykkössentteri Eetu Koivistoinen kruunasi ottelun voittomaalin

Kaukalossa ei näkynyt, että stadilaiset kelluvat Liigan pohjalla.

Eetu Koivistoinen päästelee iloa irti tehtyään HIFK:n ensimmäisen maalin Kärppiä vastaan. Kuva:  Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin IFK kelluu jääkiekkoliigan viimeistä edellisenä, mutta Kärppiä vastaan siitä ei ollut merkkiäkään.

Stadilaiset löivät taululle 2–0 ja teilasivat Kärpät täysin. Numerot eivät olleet suuret, mutta ero kaukalossa oli.

HIFK pelasi kauden parhaan eränsä, kun se poistui ensimmäiselle tauolle 1–0-johdossa.

Vahva ote säilyi myös toisessa, vaikka maalimäärä ei lisääntynyt. Kolmaskaan ei erä ei lipsunut, vaan kotijoukkue oli kaikessa parempi.

Ylivoima auttoi IFK:n johtoon, kun Mikko Niemelällä keitti hieman yli. Niemelä sai kaksiminuuttisen estämisestä. Rangaistus olisi voinut tulla myös kostamisesta.

Ykkössentteri Eetu Koivistoinen laukoi yläkulmaan ylivoimalla ja sinetöi koko erän jatkuneen painostuksen.

”Ollaan kuskin paikalla ja fyysisempiä”, Koivistoinen sanoi erätaukohaastattelussa ja oli oikeassa.

Roni Hirvonen laukoi etukulmasta HIFK:n toisen maalin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Sinetti oli siinä.

IFK näytti kotiyleisölleen juuri sitä, mistä he maksavat. Joukkue iski kiinni ylhäällä, voitti kaksinkamppailut ja jakoi taklauksia tilanteen tullen.

Otto Karvisen kova taklaus Niemelään johti jäähyyn. Karvisen tömäytys lähenteli ryntäystä, ja Niemelä sai kolhun, jonka hän halusi kostaa.

Niemelä ja Karvinen ovat entisiä seurakavereita Kärpistä, ja se piti tietää, että taklaus tulee kovaa.

Kärppien maalivahti Joel Blomqvist sai iskun kroppaansa ja päähän avauserän lopussa. Iiro Pakarinen törmäsi autettuna Blomqvistiin. Tilalle tuli Leevi Meriläinen toisesta erästä alkaen.

Jotain kertoi ottelun kulusta, että maalivahtien torjunnat olivat kahden erän jälkeen 3–22. Kärppien lukema isompana.