Jääkiekko | HPK nousi kiekkoliigan kakkoseksi pikamaalien sävyttämässä pelissä

Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka kirjautti uransa 200. tehopisteen Liigassa.

Aleksi Mustonen kirjautti tehot 1+1. Kuva:  Jussi Nukari / Lehtikuva

HPK venytti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Vaasan Sportin keskiviikkona jääkiekkoliigassa maalein 5–2. Artturi Toivola ohjasi vierailijat johtoon avauserässä, mutta toista erää hallitsi Sport.

Ottelun puolivälin jälkeen vaasalaiset siirtyivät johtoon Jesse Paukun ja Axel Holmströmin maaleilla, jotka syntyivät 33 sekunnin sisään. Kanadalaispuolustaja Shaun Heshka kirjautti Holmströmin maaliin syöttöpisteen, joka oli hänelle uran 200. tehopiste jääkiekkoliigassa.

Sportin hyvä jakso katkesi Juho Tommilan reilu kaksi minuuttia ennen toisen erän päättymistä ottamaan jäähyyn. HPK tarvitsi ylivoimaa vain kymmenen sekuntia, kun Juuso Hietanen laukoi hämeenlinnalaiset tasoihin.

HPK siirtyi vielä toisen erän aikana uudelleen johtoon, kun yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses (1+1) laukoi kiekon pienestä kulmasta Sport-maalin ylähyllylle. Mosesin maalin syntyessä erää jäi jäljelle vain sekunnin sadasosia.

”Kovalla omalla pelillä otettiin johto toisessa erässä. Yhtä kovasti kuin teimme töitä johdon eteen, yhtä vähän teimme töitä sen menettämiseksi”, Sport-luotsi Risto Dufva veisteli.

Kolmannessa erässä HPK:n kultakypärä Michael Joly (1+1) lisäsi joukkueensa johdon kahteen maaliin. Samalla Joly päätti neljän ottelun mittaisen pisteettömän kautensa. Loppulukemat 5–2 viimeisteli tyhjiin Aleksi Mustonen (1+1).

”Kolmannessa erässä rauhoituimme ja pelasimme viisaasti”, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi.

Voitollaan HPK nousi sarjataulukossa toiseksi. Sportin neljän ottelun mittainen pisteputki päättyi sen sijaan keskiviikon tappioon.