Jääkiekko | Kasperi Kapanen teki hattutempun Penguinsin kukistaessa Bluesin

Kapanen teki NHL-uransa toisen hattutempun.

Pittsburgh Penguisin oikea laitahyökkääjä Kasperi Kapanen kiitti sen jälkeen, kun hänet oli nimetty ottelun ykköstähdeksi. Kuva:  Charles LeClaire / Reuters

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins voitti kotikaukalossaan St. Louis Bluesin luvuin 6–2. Ottelun tähtipelaaja oli Pittsburghin Kasperi Kapanen, joka teki yhteensä kolme maalia.

Tämä oli Kapasen NHL-uran toinen hattutemppu, kertoo NHL sivuillaan. Hän on iskenyt neljä kautensa viidestä maalista viimeisten kolmen pelin aikana.

Kapanen pelasi vahvan ensimmäisen erän tehden kaksi maalia. Hän viimeisteli hattutemppunsa ylivoimamaalilla pelin toisessa erässä.

St. Louisin riveissä kentällä nähtiin myös puolustaja Niko Mikkola.

Toisaalla Philadelphia Flyers hävisi kotonaan New Jersey Devilsille luvuin 3–2. Suomalaispelaajista Erik Haula nappasi ottelussa tehopisteen syöttämällä Devilsin kolmannen maalin ottelun kolmannessa erässä. Jack Hughes viimeisteli osuman.

Philadelphia Flyersin puolella kentällä nähtiin Rasmus Ristolainen.

Montreal Canadiensin ja Edmonton Oilersin kohtaamisessa Montrealin Joel Armia kirjattiin toiseksi syöttäjäksi Jevgeni Dadonovin maaliin. Ottelu päättyi Edmontonin voittoon 5–3.

Detroit Red Wings hävisi Las Vegas Golden Knightsille kotonaan 4–1. Maalissa Detroitin Ville Husso torjui 24 laukauksesta 21.

Vegas teki neljännen maalinsa tyhjiin, kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia. Puolustaja Olli Määttä oli jäällä lähes 19 minuutin ajan.

Ottawa Senators voitti kotipelissään San Jose Sharksin, ja peli päättyi 5–2. San Josen maalissa oli Kaapo Kähkönen, joka pelasi täydet peliminuutit ja torjui 34 kertaa.

Florida Panthers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kaatamalla vierasottelussa Seattle Krakenin 5–1. Floridan 4–1-maalista vastasi Aleksi Heponiemi, jolle osuma oli kauden ensimmäinen ja koko NHL-uran toinen.

Heponiemi hälytettiin hiljattain Floridan joukkueeseen kapteeni Aleksander Barkovin sairastumisen takia. Barkovin lisäksi Anton Lundell oli sivussa Kraken-ottelusta ylävartalovamman takia, mutta seuran mukaan vaiva ei ole vakava.

Eetu Luostarinen keräsi syöttöpisteen Gustav Forslingin pyssyttämään ylivoimamaaliin.

Sebastian Aho tehtaili joukkueensa voittomaalin Carolina Hurricanesin kukistaessa Los Angeles Kingsin vierasjäällä 4–2. Osuma oli Aholle kauden kymmenes. Oululaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 25 ottelussa yhteispisteet 10+16=26.

Arizona Coyotesin Juuso Välimäki ja Matias Maccelli saivat tililleen syöttöpisteet, kun kojoottipaidat vierailivat Vancouverissa. Paikallinen Canucks oli lopulta etevämpi ja nappasi 3–2-jatkoaikavoiton.