Jääkiekko | Marek Langhamer pelasti Ilveksen torjunnoillaan Liigan kärkikamppailussa

Vastakkain olivat sarjan ykkönen ja kakkonen Tampereen Nokia-areenassa.

Ilveksen Aku Räty (oik.) pelasi entistä seuraansa vastaan ja pääsi kamppailemaan Atte Ohtamaan kanssa. Kuva:  Ossi Ahola / Aamulehti

Ilves pelaa erittäin vahvaa syksyä jääkiekon Liigassa. Joukkue kaatoi Oulun Kärpät Nokia-areenassa 3–1 kiekkoliigan kärkikamppailussa, vaikka kolmannessa erässä tekikin tiukkaa.

Maalivahti Marek Langhamer pelasti Ilveksen kolmannen erän torjunnoillaan ja Kärppien kirivaiheessa. Joona Ikosen laukoma kiekko tyhjään Kärppien maaliin ajassa 58.10 vapautti lopullisesti kotijoukkueen.

Kärpät painui katujyrän lailla päälle kolmannessa erässä ja Langhamerille kertyi 13 torjuntaa, kun Joel Blomqvist Kärppien maalilla torjui vain kerran. Ottelun lopun kuva oli juuri sellainen kuin tilasto kertoi.

Hieman tuli onnikin avuksi, kun Ilves rakensi kaksi maaliaan toisessa erässä. Tommi Tikka kauhoi rystyltä avausosuman, jossa kiekko kieri juuri ja juuri maaliviivan yli.

Matias Mäntykivelle merkittiin Ilveksen toinen maali ajassa 35.06. Mäntykivi yritti syöttää maalin eteen, mutta kiekko painui Kärppien kultakypärän maaliin Teemu Turusen mailasta.

Kärpät sai kahdessa ensimmäisessä erässä omat tilaisuutensa, mutta hyvätkin laukaukset päätyivät Marek Langhamerin syliin tai patjoihin.

Tappio oli Kärpille ensimmäinen tällä kaudella. Ottelu oli myös Aku Rädylle ensimmäinen Kärppiä vastaan. Räty pelasi Ilveksen nelosketjussa.

Aatu Räty lähti viime kaudella Kärpistä Jukureihin ja nyt on Akun vuoro hakea uutta potkua uralleen Oulun alapuolelta.