Finland

Jääkiekko | Neljän pelin tappioputkessa oleva HIFK viimeistelee Liigan jumboakin tehottomammin

Ville Peltonen valitteli hyökkääjien tekemisen jääneen piippuun.

Päävalmentaja Ville Peltosella riittää pohdittavaa HIFK:n penkin takana. Kuva:  Seppo Samuli / Lehtikuva

Mikkeli

Perjantaina Mikkeliin rantautunut Helsingin IFK:n kiikkerä pursi otti uuden pohjakosketuksen miesten jääkiekkoliigassa, kun Jukurit voitti punapaidat toisen kerran tällä viikolla. Maanantaina Jukurit oli vieraissa parempi maalein 3–1 ja perjantaina Kalevankankaallaan 2–1.

Jukurien ykkössentteri Otto Mäkinen (1+1) viimeisteli voittomaalin ylivoimalla 53. minuutilla, kun Juhamatti Aaltosen (0+2) päätylaukaus kimposi hänelle tyhjälle tolpalle. Ylivoimamaali oli 141 runkosarjaottelua pelanneen Mäkisen, 24, liigauran toinen.

”Pelasimme hyvän ottelun. Maanantaina voitimme Helsingissä huonolla esityksellä”, Mäkinen kiteytti.

Jopa jumbojoukkue SaiPaa (57) vähemmän maaleja tehneen IFK:n (54) saamattomuus hyökkäyspäässä on ennätysmäistä luokkaa. Joukkue ei pystynyt hyödyntämään edes viiden minuutin ylivoimaa Jukurien Oskars Batnan jalkapyyhkäisystä.

”Hyökkääjiemme tekeminen jäi monessa tilanteessa piippuun”, henkäisi IFK-luotsi Ville Peltonen.

Jukurit on ottanut neljästä viime pelistään täydet 12 pistettä maalierolla 11–3, IFK ei pistettäkään maalilukemin 3–15. Jukurit menetti kesken pelin tanskalaispuolustaja Oliver Larsenin.

”Hän blokkasi laukauksen ja sai kiekosta pahaan paikkaan. Häntä ei varmaankaan nähdä kaukalossa moneen kuukauteen”, totesi Jukurien valmentaja Olli Jokinen.