Jääkiekko | Pelicans nousi Liigan kärkeen

Vasta 16-vuotias Konsta Helenius teki Jukureille maalin.

Iikka Kangasniemi oli tehokkaalla päällä lauantain ottelussa. Kuva on marraskuulta. Kuva:  Mikko Stig / Lehtikuva

Pelicans kipusi miesten jääkiekkoliigan kärkeen voittamalla vieraissa Kookoon 4–1. Voitto nosti lahtelaisjoukkueen 53 pisteeseen, kun seuraavalla sijalla oleva Lukko on 52 pisteessä. Pelicans on pelannut ottelun enemmän kuin Lukko.

Lukolle lauantai oli pettymys, sillä joukkue hävisi Satakunnan paikalliskohtaamisessa Ässille. Porilaisjoukkue nappasi kotiottelussaan 3–2-voiton jatkoajalla.

Pelicansin pisterohmu oli Iikka Kangasniemi, joka teki maalin ja syötti kaksi. Kangasniemi on kerännyt neljässä viime ottelussaan tehopisteet 1+7.

Konsta Helenius, 16, keräsi tehopisteet 1+1, kun Jukurit juhli kotivoittoa. Uransa ensimmäiset pisteensä Liigassa kirjannut Helenius teki ottelun päätösmaalin tyhjiin. Helenius on Tapparan sopimuspelaaja, joka pelaa lainalla Jukureissa.

Ässien ja Lukon kohtaaminen tarjosi draamaa, sillä Jere Karjalainen toi Lukon tasoihin kolme sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Lukko pelasi tuolloin ilman maalivahtia. Jatkoajalla Karjalainen joutui kampituksesta kahden minuutin jäähylle ja Joachim Rohdin viimeisteli ylivoimalla maalin. Osuma hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen Lukon pelaajien protestoidessa korkeaa mailaa.

Lukko oli vienyt viisi edellistä Satakunnan paikallispeliä nimiinsä.