Jääkiekko | Severi Lahtinen hinasi JYPin jatkoaikavoittoon

Ässät voitokas vieraissa HPK:ta vastaan.

Jussi Nukari / Lehtikuva Kuva:  JYPin Severi Lahtinen Liigan ottelussa HPK–JYP Hämeenlinnassa 22. syyskuuta 2022.

HPK voitti miesten jääkiekkoliigassa vieraissa HPK:n 2–1. Porilaisjoukkueen 2–1-voitto-osuman teki kolmannen erän puolivälissä Roope Talaja.

Ässät ohitti voitolla Jukurit ja nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi. Ässät on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

HPK on Liigassa sijalla 12.

Illan toisessa ottelussa JYP kiri 3–2-jatkoaikavoittoon Kärpistä. Ratkaisumaalin iski ajassa 61.33 ottelussa kaksi kertaa osunut JYP-hyökkääjä Severi Lahtinen. Hän on yltänyt tehopisteille kuudessa ottelussa peräkkäin.

Kärpät meni avauserässä 2–0-johtoon Ville Koivusen ja Peter Tiivolan ylivoimamaaleilla. JYP sen sijaan tuhersi tehotonta ylivoimaa Kärppien neljän kahden minuutin jäähyn aikana.

Tahti muuttui kolmannessa erässä, kun Kärppien Kasper Björkqvist otti ajassa 54.00 5+20 minuutin rangaistuksen taklattuaan polvella JYPin Teemu Suhosta.

JYPin Tobias Winberg oli juuri ennen Björkqvistin suihkukomennusta ehtinyt kaventaa 1–2:een. Sen jälkeen alkoi Lahtisen näytös.

Lahtinen tasoitti JYPin viiden minuutin ylivoiman aikana 2–2:een, kun hän napautti kiekon verkkoon maalin takaa Kärppä-vahti Joel Blomqvistin suojusten kautta.

JYP kukisti Kärpät jatkoajalla myös aiemmin syyskaudella Oulussa. Silloin JYP otti syyskuun lopussa maalikarkeloissa 7–6-vierasvoiton.

JYP kipusi sarjataulukossa kymmenenneksi, Kärpät on seitsemäntenä.

Liiga jatkuu perjantaina viidellä ottelulla: Ilves–Tappara, Jukurit–HIFK, Lukko–KalPa, Sport–KooKoo ja TPS–SaiPa.