Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jääkiekko | Surullinen näky nuorten jääkiekon MM-kisoissa: Kuva yleisöstä kertoo karua kieltä turnauksesta

Jääkiekon nuorten MM-kisat Edmontonissa ovat houkutelleet paikalle hämmästyttävän vähän katsojia.

Aatu Räty, Roni Karvinen ja Topi Niemelä juhlivat maalia tyhjässä hallissa Edmontonissa. Kuva:  Matthew Helfrich / ZUMA

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti kesällä. Kisat alkoivat tiistaina ja päättyvät 21. elokuuta.

Syynä muutokseen on kisojen keskeytyminen viime vuoden­vaihteessa. Koronan vuoksi turnaus paketoitiin tuolloin jo alkulohko­vaiheessa, ja nyt kisojen läpivientiä yritetään uudelleen.

MM-turnaus pelataan Kanadan Edmontonissa. Kesäinen ajankohta on kisa­järjestäjille haasteellinen, sillä varsinkin Pohjois-Amerikassa elokuu on vielä kaukana jääkiekko­kaudesta.

Suomessa liigajoukkueiden harjoitus­kausi on jo alkanut, mutta NHL käynnistyy vasta 7. lokakuuta Tšekissä pelattavilla otteluilla. Amerikan mantereella kiekko putoaa jäähän 11. lokakuuta.

Näky MM-kisojen ensimmäisissä alkulohko­peleissä on ollut odotetun kesäinen. Yleisöä ei ole löytänyt halliin nimeksikään.

The Athletic -urheilusivuston toimittaja Scott Wheeler julkaisi Twitterissä kuvia Edmonton Oilersin kotihallista Roger’s Placesta, joka vaikuttaa olevan täysin tyhjä. Halliin mahtuisi 18 500 katsojaa.

Ylempi kuva on kisojen avausottelusta Tšekki–Slovakia. Alemmassa kuvassa Yhdysvallat kohtaa Saksan, mutta edes amerikkalais­faneja ei ole vaivautunut paikalle kuin parikymmentä.