Jalkapallo | Chelsea ja Manchester City olivat Mestarien liigassa tylyjä britti-isäntiä

Norjalaisen ihmehyökkääjä Haalandin maalivire ei laannu.

Erling Braut Haaland on kovassa maalintekovireessä. Kuva:  Andrew Yates / Zuma

Uuden päävalmentajan Graham Potterin kädenjälki Chelsean jalkapallojoukkueessa alkaa näkyä.

Potterin luotsaama lontoolaismiehistö vyöryi myöhään keskiviikkona Mestarien liigassa ansaittuun ja ylivoimaiseen 3–0-kotivoittoon.

Voitto oli Chelsealle E-lohkossa kolmessa ottelussa ensimmäinen. Se kipusi lohkossa Salzburgin jälkeen toiseksi, ohi Milanin.

Ensimmäinen puoliaika oli Chelsean näytöstä, mutta vain Wesley Fofana onnistui maalinteossa. Fofana heilutti verkkoa ottelun 24. minuutilla.

Portit aukesivat toisella puoliajalla, kun Milanin maaliverkkoa venyttivät laukauksillaan 56. minuutilla Pierre-Emerick Aubameyang ja kuusi minuuttia myöhemmin Reece James.

Gabonilainen Aubameyang siirtyi täksi kaudeksi Chelseaan Barcelonasta.

”Olen kotiutunut joukkueeseen hyvin. Nostimme tempoa toisella puoliajalla, ja varsinkin puolustuksemme pelasi hyvin”, Aubameyang kehui kenttähaastattelussa.

Brittijoukkueiden lippua heilutti myös Manchester City, joka G-lohkossa murjoi vierailija FC Kööpenhaminaa odotetusti 5–0. Norjan ihmehyökkääjän Erling Braut Haalandin saalis oli kaksi maalia, kun hän viimeisteli 1–0- ja 2–0-osumat.

Haaland on nyt tehnyt Mestarien liigan urallaan yhteensä 28 maalia 22 ottelussa.

Cityn päävalmentajalla Pep Guardiolalla oli Kööpenhaminaa vastaan varaa lepuuttaa vaihdossa tähtipelaajiaan Kevin De Bruynea ja Phil Fodenia.

Kotijoukkue Salzburg isännöi Dinamo Zagrebia E-lohkon ottelussa, joka päättyi 1–0. Maalin laukoi rangaistuspotkusta toisella puoliajalla 71. minuutilla Noah Okafor.

Salzburgille voitto oli alkulohkossa ensimmäinen kahden tasapelin jälkeen.

F-lohkossa Leipzig avasi voittotilinsä kukistamalla Celticin 3–1. Andre Silva teki Leipzigille kaksi maalia.

Leipzig osui ottelussa tolppien väliin neljä kertaa, mutta Christopher Nkunkun avauspuoliajan osuma ja Dominik Szoboszlain toisen puoliajanmaali hylättiin paitsioiden takia.

Nkunku laukoi 27. minuutilla hyväksytyn 1–0-maalin. Celticin Jota tasoitti toisen puoliajan alussa 47. minuutilla 1–1:een, mutta sen jälkeen alkoi Silvan näytös.

G-lohkon toisessa ottelussa vierailija Dortmund höykytti Sevillaa 4–1. F-lohkossa Real Madrid peittosi kotikentällään ukrainalaisen Shahtar Donetskin 2–1.

H-lohkon ottelussa Benfica ja PsG päätyivät pistejakoon maalein 1–1. Lohkon toisessa ottelussa Juventus päihitti kotikentällään israelilaisen Makkabi Haifan 3–1.