Jalkapallo | HJK:n maalivahti lahjoitti ilmaisen maalin vastustajalle Kansallisessa liigassa – seikkaili keskikentällä maalin syntyessä

Annika Laihasen karkea arviointivirhe johti HJK:n yli 400 minuutin nollaputken katkeamiseen, mutta voittoa se ei joukkueelta vienyt. PK-35 Vantaa kaatui lukemin 3–1.

Annika Laihanen Ilveksen paidassa kesällä 2019. Hän siirtyi HJK:hon vuonna 2021. Kuva:  Jukka Ritola

PK-35 Vantaa–HJK 1–3 (1–2)

HJK kiilasi jalkapallon naisten Kansallisessa liigassa toiseksi, kun se voitti kakkossijaa halluussaan pitäneen PK-35 Vantaan vieraissa 3–1.

Sarjaa johtaa KuPS, joka on HJK:ta kymmenen pistettä edellä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin pelanneet yhden ottelun vähemmän.

HJK:n kapteeni Mimmi Nurmela kertoi STT:lle ottelun voiton avaimet.

”Molemmissa bokseissa mentiin täysillä – hoidimme tilanteet loppuun asti”, Nurmela summasi.

Ensimmäisestä puolituntisesta muodostui maalivahdeille kiirastuli. Vantaalaisten Irea Virtanen Espejo joutui antautumaan kirvelevästi kahdesti. Klubin iskemissä johtomaaleissa hän ylsi ensin torjuntaan, mutta vieraat hyödynsivät irtopallot.

PK-35 Vantaan 1–1-tasoitus puolestaan taatusti kismitti HJK:n maalivahtia Annika Laihasta. Karoliina Autio yllätti Laihasen roikkupallolla 30 metrin päästä, kun maalivahti oli lähtenyt seikkailemaan kauas omalta maaliltaan.

Oivallisen esityön tarjosi etäältä omalta puolustusalueelta lähteneellä pystysyötöllä kovapotkuinen Netta Koso.

Maalin myötä katkesi HJK:n yli 400 minuuttia kestänyt nollaputki.

Koson kaukokuti 34. minuutilla kävi HJK:n maalin ylärimassa. Lopulta Klubin Jenna Topra sinetöi vieraiden 3–1-voiton lähietäisyydeltä.

”Mahtava asetelma. Peli kerrallaan lähdetään metsästämään KuPSia. Meillä ei ole mitään hävittävää”, HJK:n Nurmela intoili runkosarjan loppusuoralla ylemmän jatkosarjan odottaessa.