Jalkapallo | Roman Eremenkon kekseliäs vapaapotku pysähtyi omaan joukkuekaveriin, supertähti hermostui ja hakkasi nurmea

HIFK sikaili itselleen taas punaisen kortin ja joutui tyytymään tasapeliin FC Lahtea vastaan. Roman Eremenkon vapaapotku olisi voinut tuottaa voittomaalin, mikäli Jani Bäckman ei olisi seisonut edessä.

Roman Eremenko debytoi HIFK-paidassa FC Interiä vastaan 1. elokuuta. FC Lahti -ottelu oli hänelle kauden toinen. Kuva:  Roni Rekomaa / Lehtikuva

FC Lahti–HIFK 0–0

HIFK ja FC Lahti ovat olleet Veikkausliigan tämän kauden surkeimmat maalintekijät, ja tilastoa ei tarvitse ihmetellä ainakaan maanantaisen jumbofinaalin jälkeen.

Lahden hiihtostadionilla nähtiin 18 kulmapotkua, 26 maalintekoyritystä ja 12 laukausta maalia kohti, mutta ottelu päättyi 0–0.

Tasapelin myötä HIFK on Lahtea perässä yhä kuusi pistettä. Helsinkiläiset ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

HIFK hallitsi ottelun avausjaksoa, mutta joutui pelaamaan toisen puoliajan vajaamiehisenä otettuaan jälleen punaisen kortin. Ulosajo oli joukkueelle jo kauden neljäs. Viime viikolla suihkuun lensi Sakari Mattila.

Tällä kertaa asialla oli brasilialainen keskikenttäpelaaja Savio Roberto, joka taklasi itselleen suoran punaisen kortin juuri ennen taukovihellystä. Savio hyppäsi rumasti napit edellä Loorents Hertsin nilkoille.

Ulosajo oli 26-vuotiaan pelaajan aikuisuran ensimmäinen.

”Se oli kieltämättä harkitsematon taklaus”, HIFK:n valmentaja Mixu Paatelainen myönsi.

Toisella puoliajalla HIFK:n tähtihankinta, entinen maajoukkuepelaaja Roman Eremenko pääsi yrittämään vapaapotkua herkullisesta paikasta. Eremenko yritti sijoittaa pallon ovelasti muurin alta verkkoon, ja melkein onnistuikin tempussa.

Pallo löysi jo tiensä muurin takana maanneen lahtelaispelaajan vierestä, mutta osui rangaistusalueella hortoilleeseen Jani Bäckmaniin ja pomppasi maalin ohi.

Eremenko oli todella turhautunut tilanteeseen ja hakkasi käsillään nurmea. Maali olisi ollut paitsi komea myös äärimmäisen tärkeä HIFK:n sarjapaikan kannalta.