Jalkapallo | TPS irtisanoi pää­valmentaja Jonatan Johanssonin kauden viime metreillä

Johansson ei ole onnistunut luotsaamaan TPS:ää takaisin Veikkausliigaan.

Jonatan Johansson aika TPS:ssä päättyi kesken kauden. Kuva:  Vesa-Matti Väärä

Jalkapallon Ykkösessä pelaava TPS on irtisanonut päävalmentaja Jonatan Johanssonin. Johanssonilla oli kuluvan kauden kattava sopimus.

Ykkösen ylempää jatkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, ja TPS on sarjassa toisena neljä pistettä sarjakärki KTP:n perässä. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan, ja sijoille 2–4 sijoittuneista joukkueista yksi voi nousta karsintojen kautta.

Johanssonin seuraajaa ei ole vielä nimetty.

”TPS lähtee jahtaamaan liiganousua uuden päävalmentajan johdolla. TPS tiedottaa uudesta päävalmentajastaan huomenna maanantaina”, seuran tiedotteessa ilmoitetaan.

Johansson nimitettiin TPS:n päävalmentajaksi heinäkuussa vuonna 2020. Joukkue sijoittui Veikkausliigassa sijalle 11 ja putosi karsintojen kautta Ykköseen. Viime vuonna TPS sijoittui Johanssonin johdolla Ykkösessä kolmannelle sijalle.

”TPS kiittää Jonatan Johanssonia yhteisestä ajasta ja toivottaa onnea jatkoon”, tiedotteessa todetaan.