Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jelena Välben joukkojen saapuminen aiheutti kohun huippukokouksessa – jääkiekossa venäläisille tehtiin poikkeuksellinen järjestely

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on puhuttanut Kansainvälisen jääkiekkoliiton kongressissa Turkissa.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif ja Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kuvattuina Suomen viime kevään MM-kisoissa. Nyt kaksikko on Turkissa Kansainvälisen jääkiekkoliiton kongressissa. Kuva:  Aamulehti

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kokoontuu torstaina ja perjantaina syyskokoukseen, joka kulkee virallisesti nimellä semi-annual congress. Kokouspaikkana on turkkilaiskaupunki Belek.

Tällä viikolla on ollut käynnissä myös Kansainvälisen hiihtoliiton suuri teknisen komitean kokous Sveitsissä. Zürichissä järjestetään tällä viikolla yli 60 kokousta ja seminaaria, joissa käsitellään maastohiihdon lisäksi muidenkin Kansainvälisen hiihtoliiton alaisten lajien asioita.

Zürichissä huomiota herätti se, että Kansainvälisen hiihtoliiton alaisista kisoista Ukrainan sodan käynnistymisen jälkeen suljetun Venäjän delegaatio saapui kokouspaikalle. Tämä yllätti ainakin norjalaisia, jotka päättivät jättää osallistumatta kokousryppään tapaamisiin, joissa on mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä edustajia.

Lue lisää: Täysi skandaali! Venäläiset marssivat huippukokoukseen kuin mitään ei olisi tapahtunut – Jelena Välbe johtaa joukkoja

Myös jääkiekossa Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu pois kansainvälisesti kilpailutoiminnasta. Kansainvälisen hiihtoliiton kokoustapahtumasta poiketen Venäjän ja Valko-Venäjän edustajia ei ole päästetty paikalle Turkin kiekkokongressiin.

Kokousten kulkua he sen sijaan pääsevät seuraamaan, mutta etäyhteydellä.

– He eivät ole täällä paikalla, mutta saavat osallistua virtuaalisesti, Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo puhelimitse Turkista.

Vaikka Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu kilpailutoiminnasta, maita ei ole erotettu IIHF:n jäsenyydestä.

– Liiton sääntöjen mukaan niillä on oikeus osallistua kokouksiin, Nummela sanoo.

Maat saavat seurata liiton asioiden ja uuden strategian käsittelyä, mutta paluu kiekkoperheeseen ei ole todennäköistä lähiaikoina.

René Faselia liiton puheenjohtajana seurannut ranskalainen Luc Tardif linjasi kongressin avajaispuheessaan ehtoja, joiden pitää täyttyä, ennen kuin Venäjä ja Valko-Venäjä voivat palata turnaustoimintaan.

– Venäläisten paluu turnauksiin on mahdotonta ennen kuin sota on ohi, Tardif sanoi.

Nummela on samoilla linjoilla.

– Nykytilanteessa ei ole mahdollisuuksia tai tarvetta arvioida uudelleen aikaisemmin tehtyjä päätöksiä, joiden perusteella Venäjä ja Valko-Venäjä on suljettu kilpailutoiminnasta.