Juoksu | Santtu Heikkinen juoksi hallissa Suomen kaikkien aikojen kakkos­ajan

Heikkinen sijoittui Erfurtissa kuudenneksi. Voittoon ylsi Saksan Sven Wagner ajalla 3.39,11.

Lempääläläinen parikymppinen Santtu Heikkinen on keskimatkojen juoksija ja estejuoksija. Kuva:  Pete Aarre-Ahtio

Lempääläläinen Santtu Heikkinen juoksi Saksan Erfurtissa 1 500 metrillä ajan 3.40,75, joka on 22-vuotiaiden halliratojen Suomen ennätys. Yleisessä sarjassa Heikkistä nopeammin on suomalaisista matkan juossut hallissa vain Antti Loikkanen

”Juoksu tuntui hyvältä. Olen valmistautunut tähän marraskuusta asti. Nyt oli vaan vähän liian monta samantasoista äijää kisassa mukana, ja jouduin juoksun alussa vähän pussiin ja jäin siinä letkassa taakse”, Heikkinen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

”Ajasta on 2–3 sekuntia otettavissa, kun pääsee tulemaan lopussa rauhassa”, Heikkinen sanoi.

Aiempi 22-vuotiaiden SE oli Harri Hännisen vuonna 1985 juoksema 3.44,67.

Viljami Kaasalainen paransi Erfurtissa 400 metrin talven kotimaista kärkiaikaa lukemiin 48,20. Se riitti erävoittoon ja kokonaistuloksissa nelossijaan. Ilari Manninen puolestaan voitti 60 metrin aitajuoksun hallikisan Ranskan Miramasissa kauden kotimaisella kärkiajalla 7,73.