Finland

JYP mursi viiden vuoden kirouksen – SM-liigassa tulitettiin yli 20 osumaa

JYP kaatoi Kärpät maalijuhlassa.

SM-liigassa pelattiin todella maalirikas kierros torstaina. Kärppien ja Jypin välisessä ottelussa hurjasteltiin 13 maalia, ja Mikkelissä Jukurien ja Pelicansin ottelussa varsinaisella peliajalla kahdeksan osumaa. Yhteensä kierroksella nähtiin näin ollen peräti 21 osumaa kahdessa ottelussa.

Sekä Oulun että Mikkelin kamppailut ratkesivat vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Viihdyttävät ottelut saivat arvoisensa loput.

JYP kaatoi Kärpät torstain SM-liigakierroksella lukemin 7–6 jatkoajan päätteeksi. Jyväskyläläiset saivat sensaatiomaisen alun vierasotteluunsa, kun hurrikaanipaidat karkasivat 3–0-johtoon jo ennen ensimmäisen erän puoltaväliä.

Jypin kolmannen maalin jälkeen Leevi Meriläinen luisteli pois kärppämaalilta, jonne liukui loppupelin ajaksi Joel Blomqvist.

Ottelun avauserä oli äärimmäisen vaikea Kärppien nuorelle maalivahtikaksikolle. JYP laukoi avauserässä yhteensä yhdeksän kertaa, ja torjuntoja maalivahdeille kertyi ainoastaan viisi.

Kärpät nousi toisessa erässä jo 4–4-tasoihin, mutta JYP punnersi itsensä jälleen johtoon päätöserässä.

Jos JYP karkasi ottelussa useampaan kertaan johtoon, Kärpät tuli yhtä monta kertaa tasoihin – ja kertaalleen ohi.

Kärppien Ville Leskinen laukoi ylivoimalla ottelun päätöserässä 5–5:een ja vei vain tovi myöhemmin Kärpät 6–5-johtoon.

Kärpät ei ehtinyt kauaa juhlia ottelun ensimmäistä johtoasemaansa, kun Jypin superlupaus Joakim Kemell piiskasi ylivoimalla jyväskyläläisten 6–6-tasoituksen komealla laukauksella.

Jypin 2–0-maalin tulittanut Juuso Puustinen ratkaisi ottelun jatkoajalla tarkalla laukauksella, joka painui Blomqvistin selän taakse patjan ja räpylän välistä. Voitolla JYP katkaisi lähes viiden vuoden tappioputkensa Oulussa.

Edellisen kerran JYP juhli voitto Raksilassa joulukuussa 2017.

JYP iski illan avausmaalinsa jo ensimmäisellä minuutilla, kun Aaro Vidgren naulasi kauden kolmannen osumansa maalin edestä. Vidgren teki illan toisen maalinsa päätöserän puolivälissä siivittäen joukkueensa 5–4-johtoon.

Illan toisessakin ottelussa Mikkelissä paiskotaan maaleja lähes Kärpät–JYP-ottelun tahtiin tahtiin.

Jukurit kairasi 5–4-voiton voittomaalikilpailun päätteeksi Juhamatti Aaltosen ollessa ainoa onnistuja voittomaalikilpailussa.

Jukurit ja Pelicans tekivät kumpikin avauserässä kaksi maalia ja siirtyivät erätauolle kutkuttavassa 2–2-tilanteesta.

Jukurien avauserän maaleista vastasi ykkösketju, jonka jäsenistä Pekka Jormakka (1+1) ja Otto Mäkinen (0+2) nakuttivat kaksi pistettä mieheen ja kapteeni Juhamatti Aaltonen iski yhden, äärimmäisen komean maalin.

Pelicansin maaleista vastasivat Lukas Jasek ja lainapelaaja Taneli Ronkainen.

Toisessa erässä kotijoukkue Jukurit nosti jalkaa kytkimeltä ja meni ohituskaistaa pitkin kahden maalin johtoon. Sitkeä Pelicans ei taipunut, vaan punnersi itsensä päätöserässä kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Pelicansin taistelu riitti yhteen sarjapisteeseen.